Változtat a McLaren, de nem tart a kockázatoktól - F1VILÁG.HU

Változtat a McLaren, de nem tart a kockázatoktól

HIRDETÉS
Nem jár komoly kockázatokkal a McLaren Forma-1-es csapata számára az, hogy 2020-ra változtat versenyautójának koncepcióján.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 13: Carlos Sainz Jr., McLaren MCL34 during the Japanese GP at Suzuka on October 13, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A brit istálló várhatóan a három topcsapat mögött a 4. helyen zárja az idei konstruktőri bajnokságot, versenyautója ugyanis következetesen erős tudott lenni az idény során.

Annak érdekében, hogy jövőre megtehessék a következő lépést, a wokingiak úgy döntöttek, változtatnak versenyautójuk tervezési koncepcióján James Key technikai igazgató vezetése mellett.

Habár egy ilyen döntés veszélyeket rejt magában, a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl biztos benne, helyes döntést hoztak.

„Úgy fogalmaznék, hogy ahol most tartunk, ez nem egy kockázat, hanem egy lehetőség” – mondta a szakember.

„A célunk világos: meg akarjuk tenni a következő lépést. Szóval remélhetőleg sikerül közelebb kerülnünk a topcsapatokhoz, ami a következő komoly eredmény lenne a csapat számára.”

Noha változtatnak az autó tervezési koncepcióján, Seidl azt azért leszögezte, a 2020-as versenyautó nem lesz egy teljes mértékben átalakított modell.

„Nem nevezném én olyan radikálisnak. De figyelembe véve a lemaradásunkat a topautókhoz képest, mivel a szabályok ugyanazok maradnak, megpróbálunk tisztességes előrelépést tenni, ami azt jelenti, hogy a bizonyos koncepciók változnak az autót tekintve.”

A szabályok ugyan nem változnak 2020-ra, Seidl szerint azonban nem sok értelme van az új elemeket már idén tesztelni a versenyhétvégéken.

„Jelenleg nem látunk semmi olyan elemet, amit kifejleszthetnénk az idei autóra, hogy aztán átmentsük. A szabályok szinte ugyanazok maradnak, úgyhogy át lehet vinni bizonyos dolgokat a jövő évre, de nem az a helyzet, hogy kifejlesztünk bizonyos elemeket a jövő évi autóhoz, és azokat már idén pályára visszük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!