Megosztás:

Változtat fejlesztési tervein a Honda a szezon hajrájában

A japánok remélik, sikerül jó eredményekkel befejezni partnerségüket a McLarennel.
A japánok remélik, sikerül jó eredményekkel befejezni partnerségüket a McLarennel. © McLaren

Változtatott motorfejlesztési stratégiáján a 2017-es évad hátralévő részére a McLaren motorpartnere, a Honda.

A japán gyártó most azt tervezi, nem apránként igyekszik javítani V6-os erőforrásán, hanem egy nagy fejlesztéssel készül majd a hajrára.

„Az egyik fontos dolog, hogy szeretnénk minimalizálni a fejlesztéseket az idény hátralévő részére, de ez azért van, mert már idén a maximális eredmények elérésére törekszünk” – mondta Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke.

„Korábban a teljesítményre irányuló fejlesztéseket priorizáltuk, hiszen azok hasznosak a jövő évre vonatkozóan, tehát nem hezitáltunk az új fejlesztések bevetésével.”

„De most kiderült, hogy jövőre nem fogunk együtt dolgozni Stoffellel [Vandoorne] és Fernandóval [Alonso], ez pedig azt jelenti, hogy az idei eredményekre akarunk koncentrálni a McLaren miatt. Szeretném, ha több pontot gyűjtenénk idén, hozzá akarok tenni ehhez a csapathoz.”

„De természetesen, ha lehetnek nagyobb fejlesztéseink, nem kell várnunk, és nem kell hezitálnunk, hogy bevállaljuk-e a büntetést.”

A Honda tovább folytatja a munkát a következő motorspecifikáción, azt azonban még nem tudni, hogy az mikor lesz bevethető.

„Még 6 verseny hátravan, úgyhogy a tervek szerint még egy motort be tudunk vetni. Ez lehet Malajziában, Szuzukában, vagy Amerikában. Szuzukában nyilván megpróbáljuk elkerülni a büntetést, az amerikai pálya pedig a tavalyi eredmények alapján komoly potenciállal rendelkezik számunkra.”

„Malajzia tehát lehetőség lehet, de még korai megmondani. Nehéz lesz, úgyhogy nem tudom megerősíteni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A korábbi Forma-1-es futamgyőztes, Robert Kubica nem cáfolta, hogy esélye van a Williams egyik...

Hozzászólások

( komment)