Verstappen vs. Ocon

Van der Garde autóba ülhet Bahreinben

Vezetheti a Sauber versenyautóját a hétvégi Bahreini Nagydíjon a gárda idei tartalékosa, Giedo van der Garde.


Vezetheti a Sauber versenyautóját a hétvégi Bahreini Nagydíjon a gárda idei tartalékosa, Giedo van der Garde.

A holland pilóta nem kapott versenyzési lehetőséget az idei szezonra, miután távozni kényszerült volt csapatától, a Caterhamtől. Van der Garde így idén már a Sauber csapatát erősíti teszt- és tartalékversenyzőként.

A hinwili kiscsapat hétfőn megerősítette, a 28 esztendős versenyző a hétvégi Bahreini Nagydíj pénteki második szabadedzésén vezetheti majd a Ferrari-motoros C33-ast.

Van der Garde a versenyt követő kétnapos teszt második napján, április 9-én is autóba ülhet majd. A nyitónapon Sergey Sirotkin lesz szolgálatban, aki továbbra is az F1-es szuperlicenc megszerzésére hajt.

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek