Van egy lényeges különbség Hamilton és Senna között

Großer Preis von Kanada 2017, Samstag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Kanada 2017, Samstag - Wolfgang Wilhelm, Lewis Hamilton, Ayrton Senna-helmet

Lewis Hamiltonban megvan ugyanaz a briliáns sebesség és veleszületett tehetség, mint Ayrton Sennában, ám a brazil legenda jóval könyörtelenebb volt a versenypályán – ezt mondja Paddy Lowe, aki mindkét versenyzővel dolgozott együtt pályafutása során.

A Kanadai Nagydíjon Hamilton a rajtelsőségek tekintetében beérte példaképét, Sennát, hiszen 65. alkalommal rajtolhatott a pole-ból F1-es pályafutása során.

Paddy Lowe 1993-ban a McLarennél dolgozott együtt Sennával, az elmúlt években pedig Hamiltonnl is.

„Mindketten a sportág nagyjai között említhetők” – mondta a szakember, aki jelenleg a Williams technikai igazgatójaként tevékenykedik.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Hamiltonnak megvan-e ugyanaz a nyers tempója, mint Sennának volt, Lowe így felelt: „Igen. Kétségtelenül.”

„Ezek a nagyszerű versenyzők képesek kivételes köröket futni, és azt gondolom, Lewis szombati teljesítményénél láthattuk is, hogy ez a teljesítmény nem volt benne a Mercedes autójában.”

„Feltehetően azt gondolták a 3. edzés után, hogy a Ferrari előttük van, és aztán azt láttuk, hogy Lewis kiment és a leggyorsabb volt.”

„Ezek a versenyzők nem csinálják ezt minden szombaton, de amikor valami kivételesre van szükség, akkor futnak egy kört, és azt kérdezed, ’honnan a fenéből húzta ezt elő?’. Lewis kétségkívül egyike azoknak, akik képesek erre, mint ahogy Ayrton is ilyen volt.”

Lowe mindazonáltal azt mondja, egy lényeges különbség van Hamilton és Senna között – mégpedig a hozzáállásuk.

„Nagyon különböző karakterek. Az emberek sok dologért kritizálják Lewist, de ő ezzel együtt úriember, és fair versenyző. Kemény, de fair.”

„Ayrtont hajlamosak vagyunk egy kicsit rózsaszínűre festeni. A legtöbbször Ayrton ellen dolgoztam más csapatoknál, ezért egy kicsit nehéz dolgom van megítélni a dolgokat. Az idő nagy részében én a Williamsnél voltam, és Ayrtont volt a legnehezebb legyőzni.”

„1992-ben sikerült, de egészen addig lehetetlennek tűnt, és nagyon kegyetlen volt. Voltak különféle taktikái, melyekkel megfélemlítette az ellenfelet.”

„A minap beszélgettem erről Riccardo Patresevel, és anélkül, hogy konkrét példákat említenénk, ne feledjük, hogy akkoriban nem járt büntetés azért, ha valakit blokkoltál az időmérőn. Ki kellet menned újra, és figyelned kellett arra, hogy ne tegye meg újra veled.”

„Akkoriban így mentek a dolgok. Most viszont számíthatsz arra, hogy az ilyenekért megkapod a büntetésed. Teljesen más világ volt akkoriban, Ayrton pedig úgy játszott, ahogy akkor kellett.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!