Vandoorne: Feláldozták a versenyemet Alonsóért... - F1VILÁG.HU

Vandoorne: Feláldozták a versenyemet Alonsóért…

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A McLaren versenyzője, Stoffel Vandoorne úgy érzi, vasárnapi versenyét Monacóban feláldozták Fernando Alonso érdekében.

A belga versenyző a top 10-en kívül autózott, miután az ultralágy gumikkal vágott neki a versenynek. Vandoorne Nico Hülkenberg Renault-ját üldözte, aki végül a 8. helyen zárta a 78 körös versenyt.

Vandoorne a verseny első szakaszában Max Verstappen, Charles Leclerc, Brendon Hartley, Marcus Ericsson és Kevin Magnussen előtt autózott, és miközben utóbbi négy versenyző a 13. és 17. körök között ejtette meg első kerékcseréjét, Vandoorne-t kint tartották, és csak a 20. körben érkezett a bokszba – egy körrel csapattársa, Fernando Alonso után, aki Vandoorne és Verstappen elé, tiszta pályára érkezett vissza a pályára.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a versenyét feláldozták-e Alonso javára, Vandoorne így felelt: „Kétségkívül így éreztem. Szerintem 5 körrel korábban ki kellett volna állnunk.”

„Fernando épp elém jött vissza, mi pedig akkor álltunk ki, amikor már késő volt. Kiábrándító.”

Vandoorne ráadásul a kerékcseréje során még több időt veszített, és Leclerc, Hartley, Ericsson, illetve Magnussen mögé csúszott vissza.

„Nem tudom, mi történt, de a zöld jelzés nem jött… Veszítettünk pár másodpercet” – mondta Vandoorne, aki végül a 14. helyen ért célba, miközben Alonso váltóhiba miatt kiesett.

Vandoorne azt mondja, „nagy balszerencse”, hogy nem tudtak pontokat szerezni, miközben az azonos taktikával próbálkozó Hülkenberg igen.

„Ugyanazon a taktikán voltunk, mint Nico, és közvetlenül mögötte, vagy akár előtte is célba érhettünk volna. Sok időt és pozíciót veszítettünk a kerékcserével. Jó volt a tempónk a végén a szuperlágy gumikon – de Monaco az Monaco… Tudtuk, hogy előzni nagyon nehéz itt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!