Fotó: McLaren
Hírek

Vandoorne is opció lehet a Renault számára 2019-ben

A jelenleg a McLarennél versenyző Stoffel Vandoorne-t is szemmel tartja a Renault – ezt Cyril Abiteboul, a francia gyártó F1-es főnöke árulta el a minap.

A Renault jelenleg a Nico Hülkenberg – Carlos Sainz kettőssel versenyez a Forma-1-ben, Sainzot azonban kölcsönbe kapták a franciák a Red Bulltól, és amennyiben Daniel Ricciardo a szezon végén távozik az energiaital-gyárosoktól, az osztrákok visszahívhatják őt.

Ebben az esetben pedig a Renault-nak új versenyző után kell néznie – Cyril Abiteboul pedig elárulta, Stoffel Vandoorne is érdekes lehet számukra.

„Nem azt mondom, hogy Stoffel csatlakozik a Renault-hoz, mert abszolút nem ez a helyzet. De ő egy olyan versenyző, akit szemmel tartunk” – mondta a szakember.

„Ha a lehetséges opciókra gondolok, Vandoorne-t is számításba veszem.”

Vandoorne tavaly teljesítette első teljes idényét a Forma-1-ben, a szenvedő McLarennél azonban nem volt egyszerű dolga – pláne Fernando Alonso csapattársaként.

„Azt gondolom, elég nehéz helyzetben van” – mondta Abiteboul.

„Nem ismerek minden részletet, de néha a környezetváltozás lehetővé teszi, hogy egy versenyző visszavágjon. Gyors, tehetséges és következetes volt az összes alsóbb kategóriában, és nem hiszem, hogy ez csak úgy kiveszett belőle.”

„Ha viszont Fernando a csapattársad, az még jobban megnehezíti a dolgod, főleg, ha megnézzük, milyen helyzetben volt a McLaren az elmúlt években. Viszont ő egy rendkívüli magasan értékelt versenyző, akit számításba veszünk a jövőben, függően attól, hogy alakul a helyzetünk.”

Szólj hozzá!