Vandoorne kipróbálta az új McLarent a szimulátorban, és ódákat zengett róla - F1VILÁG.HU

Vandoorne kipróbálta az új McLarent a szimulátorban, és ódákat zengett róla

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Bár 2018-as autóját csak február 23-án mutatja be a nagyközönségnek a McLaren csapata, Stoffel Vandoorne már most nagyon optimistán várja az új szezont – elmondása szerint ugyanis a Renault-motorokkal sokkal versenyképesebbek lesznek idén.

A belga mindezt arra alapozza, hogy kedden először próbálhatta ki az új, MCL33-as kódjelű versenyautót a McLaren wokingi szimulátorában.

„Az első és legerősebb benyomásom azok után, hogy először ültem a szimulátorban, hogy a Renault-motorra való átállás óriási dolog számunkra” – mondta Vandoorne a spanyol RTFB televíziónak.

„Nagyon pozitívak az érzéseim, habár nem szabad elfelejtenünk, hogy a szimulátor azért nem teljesen hasonlítható össze a valós vezetéssel.”

Vandoorne hozzátette, a szintén Renault-motorokat használó Red Bull és Renault kiváló referenciapontként szolgál majd számukra, ám most, hogy egy erősebb motort kaptak, a nyomás is nagyobb lesz rajtuk. Ez persze nem feltétlenül baj.

„Alig várjuk már, hogy elkezdődjenek a tesztek. A nyomás egyre nagyobb. Két első osztályú mércénk van a Red Bull és a Renault személyében. A Red Bull egy világbajnok csapat, versenyeket nyert tavaly, a Renault pedig évről évre fejlődik. Érzem, hogy nagyobb a nyomás, de ez pozitív. Ahhoz, hogy fejlődjünk, szükségünk is van a nyomásra.”

„Rengeteget tanultam első teljes idényemben, és nem is kaphattam volna jobb csapattársat Fernandónál [Alonso]. Természetesen jobb eredményeket szerettünk volna elérni, de ettől függetlenül nem ment kárba a 2017-es év. Jobb versenyzővé váltam, és rengeteg fejlődtem az évad során. Ismerem már az összes pályát, illetve a munkafolyamatokat, ez pedig segíteni fog engem 2018-ban.”

Fotó: McLaren

Ami pedig az idei célokat illeti, Vandoorne kifejtette: „Ez attól függ, mennyire vagyunk versenyképesek. Ígéretes változtatásokat hajtottunk végre télen, de még nem világos, hogy ez mit is jelent az eredmények tekintetében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!