Verstappen vs. Ocon

Vandoorne nemet mondott a Forma-1-re

Esélyes volt a Toro Rosso versenyzői ülésére, ő azonban nemet mondott a Forma-1-re – ezt nyilatkozta a minap a McLaren ifjú felfedezettje, Stoffel Vandoorne.


Esélyes volt a Toro Rosso versenyzői ülésére, ő azonban nemet mondott a Forma-1-re – ezt nyilatkozta a minap a McLaren ifjú felfedezettje, Stoffel Vandoorne.

A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nemrégiben úgy nyilatkozott, megpróbál helyet találni a belga versenyzőnek, illetve Jan Magnussennek a következő évadra, Stoffel Vandoorne pedig elárulta, korábban egyeztetéseket is folytatott a Red Bull motorsport-tanácsadójával, Helmut Markóval.

Az ifjú versenyző Daniel Ricciardo helyét vehette volna át a Toro Rossónál, menedzsmentje azonban jobbnak látta, ha nem szerződik az energiaital-gyárosokhoz.

„Igen, Dr. Helmut Marko valóban felvette velem a kapcsolatot szeptemberben” – mondta Vandoorne a belga Le Soir című lapnak nyilatkozva, majd elismerte, a 2014-es esztendőről folytattak egyeztetéseket.

„Mivel [Antonio Félix] da Costa nem remekelt a szezon során, elkezdtek kételkedni benne, és felvették a kapcsolatot velem. Beszéltem a menedzsmenttel, akik nyilván nagyon szoros kapcsolatban vannak a McLarennel, ők pedig azt tanácsolták, hogy folytassam velük.”

„A Red Bull [Toro Rosso] ajánlata mindössze egy esztendőre szólt volna, de a McLarennel hosszabb távban gondolkodunk.”

A hétvégén, Barcelonában Kevin Magnussen megszerezte a bajnoki címet a World Series by Renault sorozat 3,5 literes géposztályában, Vandoorne pedig második lett végül az összetettben.

Vandoorne bevallotta, a Forma-1-be való szerződés tekintetében is egyelőre csak második a sorban a dán mögött.

„Nekem is kinéz a McLaren, de momentán úgy 20-25 százalékot adnék magamnak arra, hogy 2014-ben a Forma-1-ben leszek.”

A belga szerint a legvalószínűbb az, hogy jövőre még egy idényt lehúz a WSR-ben, főleg azért, mert a McLaren nem tartja olyan nagyra a GP2-es sorozatot.

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek