Verstappen vs. Ocon

Vandoorne pályafutása „legrosszabb péntekjén” van túl

Fotó: McLaren

„Karrierje legrosszabb péntekjén” van túl a McLaren Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Stoffel Vandoorne.

A belga pilóta már a legutóbbi, silverstone-i versenyhétvégén is sokat küszködött, vesszőfutása pedig pénteken, Hockenheimben tovább folytatódott: Vandoorne mindkét szabadedzést az utolsó helyen zárta, fél másodperccel lemaradva csapattársától, Fernando Alonsótól.

A McLaren versenyzője elismerte, egyelőre nem tudja a küszködés okát.

„Pályafutásom legrosszabb péntekje volt” – mondta csalódottan Vandoorne.

„Délelőtt rengeteg aerodinamikai tesztet hajtottunk végre, voltak új elemek az autón. Próbáltuk egy kicsit jobban megérteni ezeket a dolgokat. Délután újra nehéz edzésem volt. Ismét láttunk néhány olyan problémát az autóval, melyek már Silverstone-ban is jelen voltak.”

„Jelenleg kérdés, hogyan tudnánk ismét megszokott állapotába hozni az autót. Ugyanaz a helyzet, mint Silverstone-ban. Nem értjük, hogyan bírjuk működésre az autót. Megoldást kell találnunk.”

Fotó: McLaren

Vandoorne hozzátette, egyszerűen „lehetetlen”, hogy ekkora lemaradásban legyen Alonsóhoz képest.

„Lehetetlen, hogy 6 tizeddel legyek lemaradva Alonsótól. Tökutolsó voltam… Láthatjuk, hogy nagy problémáink vannak, de nem tudjuk, hogyan hozzuk ismét normál állapotba az autót.”

„Rengeteg elemzést elvégzünk majd. Az világos, hogy szombatra sok mindent kicserélünk az autón, és próbáljuk kideríteni, hogyan tudnánk „megjavítani”.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek