Verstappen vs. Ocon

Vandoorne: Senki sem vette észre a legjobb versenyeimet

Fotó: Singapore GP Media
A McLarentől és a Forma-1-ből az idei szezont követően távozó Stoffel Vandoorne úgy érzi, „senki sem vette észre” legjobb versenyeit a száguldó cirkuszban, habár „többet nem tehetett volna” harmatgyenge autójával.

A McLarentől és a Forma-1-ből az idei szezont követően távozó Stoffel Vandoorne úgy érzi, „senki sem vette észre” legjobb versenyeit a száguldó cirkuszban, habár „többet nem tehetett volna” harmatgyenge autójával.

Vandoorne a 2017-es évad elején csatlakozott a McLarenhez, ahol Jenson Button helyét vehette át.

A belga versenyző igazán meggyőzően szerepelt az alsóbb szériákban, 2015-ben dominált a GP2-ben, egy évvel később pedig negyedik lett a japán Super Formula sorozatban.

A Forma-1-ben azonban Vandoorne nemigen tudta letenni a névjegyét, helyét pedig jövőre a juniorsorozatokban szintén ígéretesen teljesítő Lando Norris veszi át.

„Soha nem könnyű, ha az ember nem ül megfelelő autóban” – mondta Vandoorne, aki idén egyszer sem tudott jobb lenni az időmérőkön Fernando Alonsónál, és végül a 16. helyen zárta a bajnokságot.

„Azt gondolom, volt néhány igazán erős versenyem idén, és ezeket senki sem vette észre. De viszont az ember hirtelen az egyik legerősebb autóban találná magát ilyenkor, hirtelen a győzelemért harcolhatna, vagy a második, esetleg harmadik helyért.”

„Egyszerűen csak megváltozik ilyenkor az ember perspektívája, ami bizonyos szempontból kár. De gondolom, mindig így volt ez. Ebből a szempontból sajnálatos, hogy ebben a helyzetben voltam, de többet nem tehettem volna.”

Vandoorne a McLaren-Honda együttműködés utolsó évében érkezett a csapathoz, 2018-ban pedig az istálló szintén nagyon gyengén szerepelt.

A patinás brit istálló 2012 óta nem nyert versenyt.

„Nagyjából minden rendben volt addig, amíg el nem kezdtem versenyezni a csapatnál – és aztán a McLaren történetének két legrosszabb szezonja következett” – sajnálkozott Vandoorne.

„Ez nem volt ideális. De ez sajnos olyasvalami, amin nem tudtam változtatni. Nem panaszkodni akarok, egyszerűen csak előre nézek, hogy lássam, milyen lehetőségek kínálkoznak számomra.”

Fotó: Singapore GP Media

Vandoorne a McLarennél eltöltött két év során két 7. helyet tudott felmutatni legjobb eredményeként, mindkettőt még tavaly, Szingapúrban és Malajziában.

„Mindig van néhány csúcspont. Az idei bahreini verseny volt az egyik ilyen, ahol az 1-es kanyarban még utolsók voltunk, mégis pontot szereztünk. Mexikó is igazán jó volt, és szerintem a brazíliai futam is az egyik legjobb versenyem volt.”

„A fénypont kétségkívül a 2018-as szezon eleje volt. Nagyon felkészületlenül érkeztünk Melbourne-be. De minden nagyszerűnek tűnt a szezon következő szakaszára, ám sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Mindazonáltal elégedett vagyok azzal, amit elértünk.”

Vandoorne a Forma-E-ben folytatja a versenyzést a Mercedes által támogatott HWA színeiben.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek