Vandoorne: Senki sem vette észre a legjobb versenyeimet - F1VILÁG.HU

Vandoorne: Senki sem vette észre a legjobb versenyeimet

HIRDETÉS
A McLarentől és a Forma-1-ből az idei szezont követően távozó Stoffel Vandoorne úgy érzi, „senki sem vette észre” legjobb versenyeit a száguldó cirkuszban, habár „többet nem tehetett volna” harmatgyenge autójával.
Fotó: Singapore GP Media

A McLarentől és a Forma-1-ből az idei szezont követően távozó Stoffel Vandoorne úgy érzi, „senki sem vette észre” legjobb versenyeit a száguldó cirkuszban, habár „többet nem tehetett volna” harmatgyenge autójával.

Vandoorne a 2017-es évad elején csatlakozott a McLarenhez, ahol Jenson Button helyét vehette át.

A belga versenyző igazán meggyőzően szerepelt az alsóbb szériákban, 2015-ben dominált a GP2-ben, egy évvel később pedig negyedik lett a japán Super Formula sorozatban.

A Forma-1-ben azonban Vandoorne nemigen tudta letenni a névjegyét, helyét pedig jövőre a juniorsorozatokban szintén ígéretesen teljesítő Lando Norris veszi át.

„Soha nem könnyű, ha az ember nem ül megfelelő autóban” – mondta Vandoorne, aki idén egyszer sem tudott jobb lenni az időmérőkön Fernando Alonsónál, és végül a 16. helyen zárta a bajnokságot.

„Azt gondolom, volt néhány igazán erős versenyem idén, és ezeket senki sem vette észre. De viszont az ember hirtelen az egyik legerősebb autóban találná magát ilyenkor, hirtelen a győzelemért harcolhatna, vagy a második, esetleg harmadik helyért.”

„Egyszerűen csak megváltozik ilyenkor az ember perspektívája, ami bizonyos szempontból kár. De gondolom, mindig így volt ez. Ebből a szempontból sajnálatos, hogy ebben a helyzetben voltam, de többet nem tehettem volna.”

Vandoorne a McLaren-Honda együttműködés utolsó évében érkezett a csapathoz, 2018-ban pedig az istálló szintén nagyon gyengén szerepelt.

A patinás brit istálló 2012 óta nem nyert versenyt.

Hirdetés

„Nagyjából minden rendben volt addig, amíg el nem kezdtem versenyezni a csapatnál – és aztán a McLaren történetének két legrosszabb szezonja következett” – sajnálkozott Vandoorne.

„Ez nem volt ideális. De ez sajnos olyasvalami, amin nem tudtam változtatni. Nem panaszkodni akarok, egyszerűen csak előre nézek, hogy lássam, milyen lehetőségek kínálkoznak számomra.”

Fotó: Singapore GP Media

Vandoorne a McLarennél eltöltött két év során két 7. helyet tudott felmutatni legjobb eredményeként, mindkettőt még tavaly, Szingapúrban és Malajziában.

„Mindig van néhány csúcspont. Az idei bahreini verseny volt az egyik ilyen, ahol az 1-es kanyarban még utolsók voltunk, mégis pontot szereztünk. Mexikó is igazán jó volt, és szerintem a brazíliai futam is az egyik legjobb versenyem volt.”

„A fénypont kétségkívül a 2018-as szezon eleje volt. Nagyon felkészületlenül érkeztünk Melbourne-be. De minden nagyszerűnek tűnt a szezon következő szakaszára, ám sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Mindazonáltal elégedett vagyok azzal, amit elértünk.”

Vandoorne a Forma-E-ben folytatja a versenyzést a Mercedes által támogatott HWA színeiben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!