Verstappen vs. Ocon

Vandoorne úgy érzi, már képes úgy teljesíteni, mint Alonso

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A McLaren versenyzője, Stoffel Vandoorne úgy érzi, most már képes hasonlóan jó teljesítményt nyújtani a Forma-1-ben, mint kétszeres világbajnok csapattársa, Fernando Alonso.

Vandoorne első idénye nem alakult könnyen 2017-ben, persze nem is volt egyszerű dolga, hiszen a brit istálló folyamatosan küszködött a gyenge Honda-motorok miatt.

A McLaren idén már a Renault erőforrásaival vesz részt az F1-es küzdelmekben, és bár a győzelmekért és dobogós helyekért még nem tudott harcba szállni, Vandoorne kétségkívül közelebb tudott kerülni csapattársához, Alonsóhoz.

A belga átlagban 0,25 másodperccel maradt el a korábbi világbajnoktól az időmérőkön, noha a pontok tekintetében Alonso sokkal jobban áll: 22 egységet gyűjtött, szemben Vandoorne 6 pontjával.

Az ifjú versenyző nemrég egy interjúban azt mondta, most már ő is képes arra, amire Alonso, azaz, hogy a legtöbbet hozza ki még a nehéz helyzetekből is.

„Fernando tudja, hogyan kerekedjen felül bizonyos dolgokon, hogyan építse fel a hétvégéjét a kritikus pillanatok előtt” – mondta Vandoorne Alonso 17 évnyi tapasztalatára utalva.

„Ez az egyik erőssége: bármilyen körülményről is legyen szó, mindig 99 százalékot nyújt, és ebből én nagyon sokat tanulhattam.”

„Határozottan úgy érzem, hogy sokkal erősebbé váltam és én is képes vagyok hozni ezt, bármilyen nehezek is a körülmények.”

„Nagyszerű mércém van csapaton belül, és pontosan tudom, hogyha oda tudok érni, és harcolni tudok az utolsó századokért, kihozzuk a 100 százalékot a csomagunkból.”

„Ha világbajnok akarok lenni egy napon, egy világbajnokot kell legyőznöm. Szóval jó, hogy van egy ilyen kihívás csapaton belül.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek