Vandoorne úgy érzi, már képes úgy teljesíteni, mint Alonso

Fotó: McLaren
Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Sunday April 15th, 2018. Stoffel Vandoorne, McLaren MCL33 Renault. Copyright: Zak Mauger/McLaren _56I7956-2

A McLaren versenyzője, Stoffel Vandoorne úgy érzi, most már képes hasonlóan jó teljesítményt nyújtani a Forma-1-ben, mint kétszeres világbajnok csapattársa, Fernando Alonso.

Vandoorne első idénye nem alakult könnyen 2017-ben, persze nem is volt egyszerű dolga, hiszen a brit istálló folyamatosan küszködött a gyenge Honda-motorok miatt.

A McLaren idén már a Renault erőforrásaival vesz részt az F1-es küzdelmekben, és bár a győzelmekért és dobogós helyekért még nem tudott harcba szállni, Vandoorne kétségkívül közelebb tudott kerülni csapattársához, Alonsóhoz.

A belga átlagban 0,25 másodperccel maradt el a korábbi világbajnoktól az időmérőkön, noha a pontok tekintetében Alonso sokkal jobban áll: 22 egységet gyűjtött, szemben Vandoorne 6 pontjával.

Az ifjú versenyző nemrég egy interjúban azt mondta, most már ő is képes arra, amire Alonso, azaz, hogy a legtöbbet hozza ki még a nehéz helyzetekből is.

„Fernando tudja, hogyan kerekedjen felül bizonyos dolgokon, hogyan építse fel a hétvégéjét a kritikus pillanatok előtt” – mondta Vandoorne Alonso 17 évnyi tapasztalatára utalva.

„Ez az egyik erőssége: bármilyen körülményről is legyen szó, mindig 99 százalékot nyújt, és ebből én nagyon sokat tanulhattam.”

„Határozottan úgy érzem, hogy sokkal erősebbé váltam és én is képes vagyok hozni ezt, bármilyen nehezek is a körülmények.”

„Nagyszerű mércém van csapaton belül, és pontosan tudom, hogyha oda tudok érni, és harcolni tudok az utolsó századokért, kihozzuk a 100 százalékot a csomagunkból.”

„Ha világbajnok akarok lenni egy napon, egy világbajnokot kell legyőznöm. Szóval jó, hogy van egy ilyen kihívás csapaton belül.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!