Megosztás:

Vége? A Mercedesszel tárgyal a McLaren vezetősége!

A McLaren és a Honda útjai már az idei szezon végén különválhatnak.
A McLaren és a Honda útjai már az idei szezon végén különválhatnak. © Honda

Német sajtóértesülések szerint egyre biztosabbnak tűnik, hogy a McLaren és a Honda közti együttműködés hamarosan véget ér – a patinás brit istálló állítólag a Mercedesszel egyeztetett Barcelonában.

Az Auto Bild című német lap azt írja, a Spanyol Nagydíj pénteki első szabadedzése után – melyen Fernando Alonso alatt már fél kör után csütörtököt mondott a Honda-motor – a McLaren résztulajdonosa, Mansour Oijeh, valamint a brit csapat ügyvezetője, Zak Brown a Mercedes motorhome-jában találkozott Toto Wolffal, a Mercedes motorsport-igazgatójával.

Wolff elismerte a találkozó tényét, arról azonban nem árult el részleteket, hogy miről is egyeztettek.

„Igen, találkoztunk” – idézi a szakembert az Auto Bild, mely tudni véli, a tárgyalások arról folytak, hogy a McLaren már 2018-tól ismét a Mercedes erőforrásait használná a Forma-1-ben.

A német lap szerint a Honda 2018-tól a Sauber kizárólagos partnereként folytathatja a királykategóriában, a McLaren pedig arra vár, hogy mindezt a japán gyártó jelentse be először.

A McLarennél azért szeretnék elérni ezt, mert ha egyoldalúan akarnák felbontani egyébként 10 éves szerződésüket, rendkívül komoly összegű kártérítést kellene fizetniük.

Hetek óta szólnak egyébként arról a hírek, hogy a Mercedes kész technikai segítséget nyújtani a Hondának, hogy a japán gyártó felzárkózhasson. Az Auto Bild szerint már mindent előkészítettek ehhez, ám nem nyíltan, hanem egy AVL nevű fejlesztőcégen keresztül támogatnák a japánokat.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton szerint a Mercedes és a Ferrari nagyjából azonos...

Hozzászólások

( komment)