Megosztás:

Vége: Nem csatázhat többé Ocon és Perez

A Belga Nagydíjon Perez kétszer is nekiütközött Oconnak.
A Belga Nagydíjon Perez kétszer is nekiütközött Oconnak. © Sahara Force India

Újra túllőttek a célon a Force India versenyzői, ennek pedig már súlyos következményei lesznek: a vezetőség a Belga Nagydíjon történt ütközést követően nyilatkozott a csapaton belüli új szabályokról.

Sergio Perez és Esteban Ocon Bakuban is egymással csatáztak, aminek az lett a következménye, hogy összeütköztek, és mindkét autó megsérült. A Belga Nagydíjon a rajtot követően is összeakadt a két pilóta, majd a 30. körben újabb incidens történt, ami a legkevésbé sem titulálható versenybalesetnek.

Perez leszorította Ocont, aki nem tudott hova menekülni, ezért első vezetőszárnya letört, ezzel ráadásul defektet okozott a mexikói csapattársának – míg Bakuban a csapat szerint mindkét pilóta hibás volt, most egyértelmű volt, hogy Perez a vétkes az incidensért.

„Csak azt láttam, amit ti is a televízóban” – nyilatkozott Otmar Szafnauer, a csapat ügyvezetője. „Úgy tűnt, Sergio nekitolta Estebant a falnak, majd ő került ki vesztesként a dologból. A jövőben már nem lesz lehetőségük erre. Eddig hagytuk őket versenyezni” – tette világossá a szakember.

„Ha ezt nem tudják olyan módon véghezvinni, hogy az a csapatnak jó legyen, akkor többé nem versenyezhetnek egymással. Nem ütközhetnek össze. Megkapták a lehetőséget, hogy csatázzanak, de ezt mindig megmondtam nekik” – folytatta az ügyvezető.

„Megmondtuk nekik, hogy ha a bakui incidens újra megtörténik, akkor a bokszutca faláról fogjuk irányítani a versenyüket. Ha negyedikek maradunk [a bajnokságban], akkor nem jelent semmit, de ez határozottan pontokba került nekünk.”

„Ha túllépik a biztonság határait, és összeütköznek, akkor a kezünkbe kell vennünk az irányítást” – zárta le Szafnauer.

Perez végül kieséssel zárta a versenyt, míg Ocon a kilencedik helyen ért célba.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Kitűnően rajtolt Fernando Alonso a belga futamon. Ő volt az egyetlen, aki négy helyet is tudott...

Hozzászólások

( komment)