Verstappen vs. Ocon

Véget érhet Petrov Forma-1-es karrierje

Anyagi problémák miatt komoly veszélybe került Vitaly Petrov Forma-1-es pályafutása, az orosz versenyző menedzsere ugyanis elárulta, a támogatók hiánya miatt kénytelen volt félbeszakítani a jövő évről szóló tárgyalásokat.


Anyagi problémák miatt komoly veszélybe került Vitaly Petrov Forma-1-es pályafutása, az orosz versenyző menedzsere ugyanis elárulta, a támogatók hiánya miatt kénytelen volt félbeszakítani a jövő évről szóló tárgyalásokat.

Petrov idén a Caterham színeiben vesz részt a világbajnoki sorozatban, Oksana Kosatchenko, a versenyző menedzsere azonban elárulta, rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis egész egyszerűen nincs pénz arra, hogy finanszírozzák a Forma-1-es projektet.

A szakember nemrég elmondta, három-négy csapattal is tárgyaltak a jövő évről, most azonban pénzhiány miatt kénytelen volt felfüggeszteni az egyeztetéseket, a legfontosabb ugyanis, hogy támogatókat találjanak.

„Most kértünk egy kis időt” – mondta Kosatchenko a Ria Novosti hírügynökségnek.

„Szükségünk van némi időre, hogy megszilárdítsuk a pénzügyi helyzetünket, és kiderítsük, van-e értelme egyáltalán folytatni a tárgyalásokat. Ha ugyanis nincs pénz, nincs versenyző sem.”

Petrov támogatását nemrég az orosz állam is megvonta, ráadásul a hírek szerint a versenyző kapcsolata jelenlegi csapatával is meglehetősen feszült.

A Szingapúri Nagydíjat követően a csapat hivatalos sajtóközleményében Tony Fernandes csapatfőnök úgy fogalmazott, hamarosan jó hírekkel szolgálhat majd Petrov csapattársa, Heikki Kovalainen jövője szempontjából.

„Nagyon örülünk annak, hogy Tony-nak jó hírek lesznek hamarosan, de igazából jobb volna, ha az autó fejlesztésével kapcsolatban lenne valami pozitívum, nemcsak Heikki kapcsán” – mondta meglehetősen bíráló hangnemben Kosatchenko.

 

Kapcsolódó cikkek

Továbbra is küzd a túlélésért a Caterham

A Caterham csődbiztosa, Finbarr O’Connell úgy véli, köszönhetően annak, hogy a leafieldi alakulat rajthoz állt a szezon utolsó versenyén, Abu Dhabiban, van esély az istálló

Palmer visszautasította a Caterham ajánlatát

A GP2 idei világbajnoka, Jolyon Palmer elárulta, hogy visszautasította a Caterham ajánlatát, miszerint rajthoz állhatott volna a Forma-1 szezonzáró futamának helyet adó Abu Dhabi Nagydíjon.

Három hete van a Caterhamnek

A Caterham Forma-1-es csapatának ügyvivője, Finbarr O’Connell úgy nyilatkozott, három hete van a leafieldi alakulatnak arra, hogy befektetőket találjon, kiknek segítségével az istálló 2015-ben rajthoz

Friss hírek