Vergne azt mondja, van esélye az F1-es visszatérésre - F1VILÁG.HU

Vergne azt mondja, van esélye az F1-es visszatérésre

HIRDETÉS
Fotó: Formula E

A Forma-E legutóbbi bajnoka, Jean-Eric Vergne azt mondja, van esélye arra, hogy 2019-ben visszatérjen a Forma-1-be, megkeresést kapott ugyanis az egyik istállótól.

Vergne-től 2014 végén vált meg a Red Bull, miután három szezont teljesített az energiaital-gyárosok kiscsapata, a Toro Rosso színeiben.

A francia pilóta azóta a Forma-E-ben és az Endurance-világbajnokságon (WEC) versenyzett, az elektromos versenysorozat legutóbbi, 2017-18-as idényében pedig bajnoki címet is szerzett.

Vergne a Motorsport.com-nak adott interjújában nemrég elárulta, Daniel Ricciardo váratlan döntése, miszerint a Renault-hoz szerződik, lehetőséget biztosíthat számára arra, hogy visszatérjen az F1-be, „tárgyalt ugyanis az egyik csapattal, de nem a Red Bull-lal”.

„Igazán vicces, két éve az F1 olyasvalami volt, mely soha nem nyitotta volna ki a kapuit számomra. Ma sem teljesen nyitott, de egyeztetek bizonyos csapatokkal, és a dolgok elkezdtek beindulni egy kicsit. Az, hogy Daniel a Renault-hoz megy, teljesen megváltoztatta a versenyzői piacot.”

„Az, hogy néhány csapat felhív azzal, hogy mit fogok csinálni jövőre, olyan érzéssel tölt el, hogy ’ó, igen, létezem’ a Forma-1 számára. Igazán jó lenne, ha kaphatnék egy igazi esélyt az F1-ben.”

„Van egy kis befejezetlen ügyem ott, és miután sokat tanultam azóta, és tudom, mennyit fejlődtem, szerintem teljesen más történet lenne.”

A Mercedes 2019-re is megtartja a Lewis HamiltonValtteri Bottas kettőst, a Ferrarinál Sebastian Vettel helye biztos, kinek csapattársa Kimi Räikkönen, vagy Charles Leclerc lesz jövőre. A Red Bull hétfőn jelentette be, Max Verstappen csapattársa Pierre Gasly lesz, aki a Renault-hoz távozó Ricciardo helyét veszi át.

Ricciardo érkezése miatt Carlos Sainz távozik a Renault-tól, ő a szezon végén az F1-től búcsúzó Fernando Alonso helyét veszi át a McLarennél. Az, hogy ki lesz a spanyol csapattársa, még nem világos, mint ahogy a Force India, a Haas, a Sauber, a Toro Rosso és a Williams versenyzőpárosáról sincs még döntés.

Hirdetés

Vergne azt mondja, csak akkor térne vissza az F1-be, ha valóban esélyes lenne a jó eredmények elérésére.

„Az F1 is lehetőség. Nem akarnék visszatérni egy olyan csapathoz, ahol nem tudnám bizonyítani magam. Van egyfajta népszerűségem, ha egy olyan csapathoz mennék, mely képtelen a pontszerzésre, 1 év után minden eltűnne, amiért oly keményen dolgoztam.”

„Na jó, talán nem egy év alatt, de nem akarok mindent feltenni arra, hogy visszamegyek az F1-be egy olyan csapathoz, mely nem tud olyan autót adni nekem, mellyel a jobb helyekért harcolhatnék.”

Vergne akkoriban nem került a Red Bull nagycsapatához, mely inkább Daniel Ricciardót választotta Mark Webber helyettesének 2014-re, egy évvel később pedig szintén nem szavaztak bizalmat neki – helyette Daniil Kvyatnak adtak lehetőséget a Ferrarihoz távozó Vettel helyén.

„Hálás vagyok mindenért, ami az F1-ben történt velem – legyen az jó és rossz. Az F1 nélkül teljesen másképp alakult volna minden.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!