Vergne bizonyítani akarja, helye van a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Vergne bizonyítani akarja, helye van a Forma-1-ben

HIRDETÉS

A Toro Rossótól az idény végén távozni kényszerülő Jean-Eric Vergne úgy érzi, helye van a Forma-1-ben, így mindent megtesz azért, hogy ülést szerezzen magának a 2015-ös évadra.


A Toro Rossótól az idény végén távozni kényszerülő Jean-Eric Vergne úgy érzi, helye van a Forma-1-ben, így mindent megtesz azért, hogy ülést szerezzen magának a 2015-ös évadra.

A francia pilóta helyét a jelenleg mindössze 16 éves Max Verstappen veszi át jövőre, aki így a Forma-1 történetének legfiatalabb debütánsa lesz.

Vergne elárulta, a lehető legtöbbet kell kihoznia a hátralévő nyolc futamból, hogy bizonyítson a többi csapatnak.

„Mindig is hálás leszek a Red Bullnak és a Toro Rossónak – lehetőséget adtak nekem arra, hogy folytassam, amikor nem volt pénzem, és bemutatkozhattam a Forma-1-ben” – mondta az ifjú versenyző.

„Volt néhány nagyszerű versenyem egy nehezen vezethető autóval, mely nem mindig jutott el a kockás zászlóig. Kiérdemeltem a helyem az F1-ben, de nemcsak az F1-ben: kiérdemeltem azt is, hogy egy olyan ülésben legyek, melyben versenyeket nyerhetek, mert tudom, hogy képes vagyok rá.”

„Máskülönben nem lennék itt. Nem az a fajta versenyző vagyok, aki csak kocsikázni akar az F1-ben, hogy elmondhassa, Forma-1-es pilóta. Ki fogom használni ezt a lehetőséget arra, hogy visszavágjak és bizonyítsak.”

„Mindig a nehéz pillanatokban lehet megmutatni igazán, mennyi potenciál van az emberben, és én pontosan ezt fogom tenni a következő nyolc versenyen.”

Vergne kifejtette, ha nem lett volna annyi megbízhatósági problémája idén, akkor is távoznia kellene a csapattól.

„Ha dobogóra álltam volna, akkor is ugyanebben a helyzetben lennék. A Toro Rosso egy olyan csapat, mely a fiatal versenyzőkért van – nem számít, mennyire voltam jó. Úgy gondolom, senki sem tudott volna jobban szerepelni nálam. Sajnos a sok kiesés miatt a teljesítményem mondhatni alig látható volt.”

Hirdetés

„Sok mindent mutattam a Toro Rosso volánja mögött, de most ugyanúgy megadják a lehetőséget Verstappennek, ahogy nekem is három éve. Elvégre a Toro Rosso a fiatal versenyzőkért van, én pedig túl öreg vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!