Vergne diktálja a tempót Barcelonában - F1VILÁG.HU

Vergne diktálja a tempót Barcelonában

HIRDETÉS

A Toro Rosso versenyzője, Jean-Eric Vergne áll az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának második napján. A franciát Alonso és Grosjean követi.


A Toro Rosso versenyzője, Jean-Eric Vergne áll az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának második napján. A franciát Alonso és Grosjean követi.

A sűrű köd miatt csak félórás késéssel gurulhattak pályára a versenyzők péntek reggel a katalán fővárosban. Miután a mentőhelikopter a rossz látási viszonyok miatt nem tudott volna felszállni, a szervezők úgy döntöttek, amíg nem javul a helyzet, nem engedik pályára a versenyautókat.

Először csak installációs köröket engedélyeztek a pilótáknak, nem sokkal ezután aztán már megkezdhették a száguldást a barcelonai aszfaltcsíkon.

Délelőtt a Toro Rosso újonca, Jean-Eric Vergne érte el a legjobb köridőt: a francia versenyző 31 megtett kör után 1:23.126-es köridővel áll az élen, megelőzve a Ferrari kétszeres világbajnokát, Fernando Alonsót, valamint a lotusos Romain Grosjeant.

A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel egyelőre negyedik,őt meglepetésre a Caterham versenyzője, Heikki Kovalainen követi, aki tegnap ételmérgezés miatt nem tudott pályára hajtani.

A hatodik helyen Nico Hülkenberg tanyázik a Force Indiával, míg a McLarennél ma Lewis Hamilton vette át az MP4-27-es versenygép volánját Buttontól.

Michael Schumacher az ebédszünetig 19 kört tett meg a barcelonai ringen, a hétszeres világbajnok miatt azonban kétszer is meg kellett szakítani a programot: előbb autója megállt a pályán, majd fél 12 előtt nem sokkal a kavicságyba csúszott.

A mai napon egyébként rengeteg közjáték zavarta meg a körözést: összesen 6 alkalommal kellett meglengetni a piros zászlókat: Maldonado, a fent említett Schumacher, Jean-Eric Vergne, valamint Sebastian Vettel is megállt a pályán, egy alkalommal pedig törmelékek maradtak a pályán.

A reggeli csúszás miatt a tesztnap fél órával tovább, tehát 17:30-ig tart majd. A leintés után természetesen jelentkezünk majd részletes összefoglalónkkal.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!