Vergne első F1-es pontjait szerezte - F1VILÁG.HU

Vergne első F1-es pontjait szerezte

HIRDETÉS

Élete első Forma-1-es pontjait szerezte vasárnap, Malajziában a Toro Rosso ifjú versenyzője, Jean-Eric Vergne.


Élete első Forma-1-es pontjait szerezte vasárnap, Malajziában a Toro Rosso ifjú versenyzője, Jean-Eric Vergne.

A francia tehetség meglehetősen hátulról volt kénytelen rajtolni vasárnap, ám a remek taktikának, illetve a szerencsének is köszönhetően végül a nyolcadik helyen ért célba.

„Nagyszerű, hogy a tizennyolcadik helyről rajtolva nyolcadikként, pontszerző helyen sikerült célba érni” – nyilatkozta az újonc.

„A rajt után sokáig kint maradtam az intermediate abroncsokkal, a piros zászló pedig előnyömre vált, szóval a rajtrácson rakhattuk fel az esőgumikat. Ha a köztes esőgumikkal kellett volna a biztonsági autó mögött haladnom, nagyon nehéz lett volna pályán tartanom az autót!”

„Amint a pálya elég száraz lett, újra felraktuk az intermediate gumikat, de veszítettem egy kis időt, mielőtt slickekre váltottam. Utána sikerült utolérnem di Restát, de a lekörözöttek miatt nem tudtam elég közel kerülni ahhoz, hogy előzzek.”

Vergne hozzátette, reméli, hogy a következő versenyen, Kínában tovább fejlődhetnek majd.

„Örülök, hogy sikerült a nyolcadik helyen végeznem, és úgy tervezem, hogy lépésről-lépésre fejlődöm majd. A két nyitóverseny után a teljesítményünk elég jó, és úgy érzem, hogy Kínában ismét sikerül majd előrelépnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!