Vergne nem sajnálja Ricciardótól a lehetőséget

A Toro Rosso versenyzője, Jean-Eric Vergne teljes mértékben megérti a Red Bull döntését, miszerint a világbajnok istálló nem őt, hanem csapattársát, Daniel Ricciardót ülteti egyik autójába 2014-ben.


A Toro Rosso versenyzője, Jean-Eric Vergne teljes mértékben megérti a Red Bull döntését, miszerint a világbajnok istálló nem őt, hanem csapattársát, Daniel Ricciardót ülteti egyik autójába 2014-ben.

A francia úgy érzi, bizonyította, hogy képes volna helytállni az energiaital-gyárosok nagycsapatánál, noha elismerte Ricciardo bizonyos területeken erősebb volt nála.

Vergne kifejtette, egy ideje már tisztában volt azzal, hogy nem ő lesz Vettel csapattársa 2014-ben, és hogy jövőre harmadik idényének vág neki a Toro Rossóval.

„Megértem a döntést” – mondta az ifjú tehetség, amikor az AUTOSPORT munkatársa Monzában a Red Bull Racingről kérdezte.

„Bizonyos tekintetében ő jobb volt nálam, noha néhány területen én vagyok az erősebb. Egy kicsit most csalódott vagyok még, de ki tudja? A jövőben talán jó dolognak bizonyul, hogy a Toro Rossónál maradok, és kapok még egy évet a tanulásra, és több tapasztalatot gyűjthetek.”

Vergne nem érzi úgy, hogy nem tudott bizonyítani a Red Bull számára.

„Nem kell bizonyítanom, elég, ha megnézzük Daniel eredményeit, illetve az enyémeket – láthatjuk, hogy azok nagyon hasonlók” – magyarázta.

„Tavaly több pontot szereztem nála, és momentán is nekem van több egység a nevem mellett. Ez nem jelenti azt, hogy jobb pilóta vagyok, és ő bizonyos dolgokat jobban is csinált nálam, viszont ő tapasztaltabbnak számít.”

„Nézzék meg az ő teljesítményét, és az enyémet! Szerintem én is megkaphattam volna azt az ülést.”

A Toro Rosso versenyzője hozzátette, természetesen nem sajnálja csapattársától ezt az óriási lehetőséget.

„Természetesen nem vagyok féltékeny, nagyon örülök a sikerének. A Red Bull jó döntést hozott azzal, hogy őt ülteti egyik autójába jövőre. Számomra ez tényleg arról szól most, hogy a lehető legjobb idényt teljesítsem a Toro Rossóval.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek