Verstappen vs. Ocon

Vergne: Nem Webber üléséért harcolunk

A Toro Rosso újonc versenyzője, Jean-Eric Vergne nem érzi úgy, hogy csapattársával, Daniel Ricciardóval a Red Bull Racing üléséért harcol.


A Toro Rosso újonc versenyzője, Jean-Eric Vergne nem érzi úgy, hogy csapattársával, Daniel Ricciardóval a Red Bull Racing üléséért harcol.

A francia tehetség tavaly másodikként zárt a Formula Renault sorozat 3,5 literes géposztályában, idén pedig Ricciardo csapattársaként bemutatkozhatott a Forma-1-ben.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a szezon elején úgy nyilatkozott, amennyiben Mark Webber úgy dönt, az idei év végén szögre akasztja sisakját, úgy értelemszerűen saját tehetségeik közül kerül ki utódja.

Vergne szeme előtt azonban nem a Red Bull ülése lebeg, mint cél, sokkal inkább az, hogy versenyképessé tegye jelenlegi csapatát, a Toro Rossót.

„Néhányan ugyan azt mondják, hogy a Red Bull üléséért harcolunk, de momentán én nem gondolom így” – mondta Vergne.

„A Toro Rossónál versenyzem és szeretnék segíteni abban, hogy ez az autó pontokért harcoljon. Nem igazán érdekel, ha előtte érek célba a tizenötödik helyen. Sokkal szívesebben végeznék a negyedik pozícióban mögötte, hiszen ez azt jelentené, hogy gyors autónk van. Hogy azt mondtam, mögötte? Ja, nem, ezt nem szeretném (nevet). Csak a mondat első része igaz. Felejtsék el a többit!”

Az ifjú versenyző hozzátette, habár újonc a Forma-1-ben, úgy érzi, a szezon első versenyein elkövetett olyan hibákat, melyeket nem szabadott volna.

„Igen is, meg nem is” – mondta arra a kérdésre reagálva, hogy elégedett-e eddigi teljesítményével. „Igen, mert azt hiszem, elég jól szerepeltem, és nem, mert azt gondolom, hogy lehettem volna jobb is. Természetesen mentségemre szolgálhat, hogy újonc vagyok, de én nem akarok mentegetőzni, mert elkövettem néhány hibát, melyeket nem szabadott volna elkövetnem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek