Verstappen vs. Ocon

Vergne pontokra váltaná a mai eredményt

Ausztrália után Malajziában is a legjobb tízbe verekedte magát az időmérőn a Toro Rosso francia versenyzője, Jean-Eric Vergne.


Ausztrália után Malajziában is a legjobb tízbe verekedte magát az időmérőn a Toro Rosso francia versenyzője, Jean-Eric Vergne.

A francia tehetség kilencedik lett a Q3-ban a vizes pályán, ám elismerte, van még hová fejlődniük.

„Elégedett vagyok a kilencedik hellyel, illetve azzal, hogy sorozatban a második időmérőn végeztem a legjobb tíz között” – fogalmazott a francia.

„Nehéz időmérő volt, nem volt könnyű vezetni az autót. Nem voltunk különösebben gyorsak, de a Q2-ben sikerült összehoznom egy jó kört, minek köszönhetően bekerültem a harmadik szakaszba.”

Vergne hozzátette, bár örül a mai eredménynek, úgy érzi, nem voltak elég versenyképesek a vizes pályán, ezen pedig mihamarabb változtatni kell.

„Most megvizsgáljuk az adatokat, hogy kiderítsük, miért vagyunk ilyen lassúak esőben. Bízom a csapatban, és abban, hogy jó munkát végezhetünk holnap. Remélem, hogy képesek leszünk a pontszerzésre, akárcsak Melbourne-ben. Kétségkívül megvan a technikánk ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk.”

Vergne csapattársa, Daniil Kvyat a 11. helyről rajtol majd holnap.

 

Kapcsolódó cikkek

Kvyat az előszezon legjobb idejével az élen

A Toro Rosso versenyzője, Daniil Kvyat volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének harmadik napján. Az orosz az előszezon eddigi legjobb idejével végzett az élen.

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 2. nap

A második napot töltötték el Barcelonában kedden a Forma-1 csapatai. A tesztnapot a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc zárta az élen. Mutatjuk a nap legjobb fotóit!

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek