Vergne továbbra is az élen Abu Dhabiban

A fiatal versenyzők számára kiírt tesztsorozat második napján is a Red Bull felfedezettje, Jean-Eric Vergne bizonyult a legjobbnak, megelőzve a ferraris Bianchit, valamint a mclarenes Gary Paffettet.Ha csak egy hajszállal is, de a fiatal versenyzők számára kiírt tesztsorozat második napján is a Red Bull Racing autóját terelgető Jean-Eric Vergne bizonyult a legjobbnak. Az ifjú versenyző mögött a Ferrari tartalékosa, Jules Bianchi, valamint a mclarenes Gary Paffett végzett.

Szerdán tovább folytatták a tegnap megkezdett munkát a Forma-1 csapatai Abu Dhabiban, ezúttal is mind a 12 istálló pályára gurult, volt, aki több ifjú tehetséget is autójába ültetett.

A legjobb köridőt ezúttal is a Red Bull ifjú felfedezettje, Jean-Eric Vergne érte el, aki 1:40.188-es köridővel zárt a tabella élén: a francia versenyző tegnap hasonlóan ma is a ferraris Jules Bianchit utasította maga mögé, a különbség azonban ezúttal nem 1 másodperc, hanem alig 1 tized volt a két versenyző között. A Red Bullt egyébként délelőtt szenzorproblémák hátráltatták, míg délután a KERS-rendszer rakoncátlankodott az RB7-es versenyautóban.

A köridők – mint minden teszten – itt is másodlagosnak mondhatóak, a csapatok ugyanis számtalan dolgot kipróbálnak a három nap során: a Pirelli 2012-es prototípusai mellett például új fejlesztéseiket is pályára viszik, így a tabellán elért sorrend közel sem nevezhető reprezentatívnak.

A McLaren Mercedes színeiben a mai napon egyedül Gary Paffett rótta a köröket: a brit versenyző délelőtt még a negyedik helyen tanyázott, ám kisebb technikai probléma hátráltatta, autója ugyanis megállt a pályán, ami miatt a piros zászlót is be kellett vetni. A McLaren tesztere aztán délután ismét pályára gurulhatott, és másfél másodperccel lemaradva Vergnétől a harmadik helyen zárt.

A Williamsnél ezúttal is Valtteri Bottas volt munkában: az ifjú versenyző tovább folytatta az FW33-as versenygép új fejlesztéseinek tesztelését, mellyel a csapat megpróbál a lehető legjobban felkészülni a 2012-es évadra. A finn tehetség egyébként a teszt zárultával a repülőtér felé vette az irányt, hiszen alig 14 óra múlva már a forma-3-as sorozatban kell bizonyítania, ekkor rendezik ugyanis a széria első edzését Macauban.

A Force India autóját ma Johnny Cecotto Jr. terelgette Abu Dhabiban: a venezuelai versenyző 84 kör megtételét követően végzett az ötödik pozícióban, közvetlenül a Saubernél tesztelő Esteban Gutierrez előtt.

A Mercedesnél Sam Bird ma is produktív munkát végzett, hiszen 94 kört tett meg az 5 és fél km hosszú versenypályán, és tovább folytatta a felkészülést a következő évadra.

A mai napon pályára hajtott még Luiz Razia (Lotus), Kevin Ceccon (Toro Rosso) és Jan Charouz (HRT) is, míg Charles Pic folytatta a tegnap megkezdett munkát a Virgin színeiben. A francia versenyző délelőtt kis időt veszített, miután a gárda kénytelen volt kicserélni a motor egyik alkatrészét, ami miatt a teljes padlólemezt el kellett távolítani az autóról.

A mai edzésnap utolsó másfél órájában a Hispania autójába ültette Nathanael Berthont is: a szintén francia származású ifjonc 9 kört tett meg Abu Dhabiban, és több mint 8 másodperces hátrányban zárt a tabella alján.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!