Vergne triplázott Abu Dhabiban

A Red Bull felfedezettje, Jean-Eric Vergne nyerte a fiatal versenyzők tesztsorozatának zárónapját is Abu Dhabiban. A francia mögött a mercedeses Sam Bird, valamint Jules Bianchi végzett a Ferrarival.Az Abu Dhabiban megrendezett fiatal versenyzők tesztsorozatának zárónapján sem talált legyőzőre a Red Bull ifjú felfedezettje, Jean-Eric Vergne.

A fiatal tehetség – akárcsak kedden és szerdán – ma is a leggyorsabbnak bizonyult, a zárónapon 1:38.917-es köridővel zárt a tabella élén, így 4 tizedmásodpercre megközelítette a kétszeres világbajnok Sebastian Vettek múlt hétvégi, pole pozíciót érő legjobbját.

Vergne már délelőtt az élre verekedte magát Abu Dhabiban, legjobbját a nap hátralévő részében senkinek sem sikerült túlszárnyalnia, de még csak megközelítenie sem: a második helyen végző Sam Bird hátránya közel 2 másodperc lett a Mercedesszel.

A brit tehetség napja ma főként azzal telt, hogy a brackley-i gárda 2012-es specifikációjú kipufogórendszerét tesztelte. Délután azonban lehetősége volt megtenni néhány gyorskört, így férkőzött a ferraris Jules Bianchi elé. Bird egyébként rendkívül produktív napon van túl, hiszen nem kevesebb, mint 104 kört tett meg az 5,5 km hosszú versenypályán.

Jules Bianchi mögött, a negyedik helyen a McLaren színeiben tesztelő Oliver Turvey zárt: az ifjú tehetség alig 2 tizeddel maradt el a francia idejétől, ám mindössze néhány századmásodperccel előzte meg a Force India felfedezettjét, Max Chiltont.

Mint ahogy az elmúlt két napban, a köridők ezúttal sem árulnak el sok mindent, hiszen minden csapat más-más programot teljesített Abu Dhabiban.

A Sauber autóját ma is Esteban Gutierrez terelgette a közel 40°C-os aszfalton: a mexikói zöldfülű több mint 1 másodperccel előzte meg a hetedikként záró Mirko Bortolottit, aki Valtteri Bottast váltotta a Williamsnél a zárónapon.

A Toro Rosso ma két versenyzőjét is pályára küldte az Emirátusokban: Kevin Ceccon és Stefano Coletti közül előbbi volt a gyorsabb a köridők alapján. Az olasz tehetség délután róhatta a köröket, míg monacói istállótársa délelőtt gurulhatott pályára.

A Team Lotus versenyzője, Alexander Rossi kilencedik lett. Az amerikai tehetségnek nem volt könnyű dolga, hiszen magassága miatt alig fért be a T128-as versenygépbe. A csapat ezért nem is nagyon erőltette a hosszabb etapokat, noha ennek ellenére 74 kört tettek meg a Yas Marina versenypályán.

Jan Charouz ma a Renault autójával rótta a köröket, a nap végére pedig a tizedik helyet szerezte meg. A HRT autóját ma Nathanael Berthon vezethette, aki a tegnapi 9 után ma 51 kört tett meg.

Az utolsó két pozícióban a Virgin duója, sorrendben Robert Wickens és Charles Pic zárt.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!