Megosztás:

Verstappen: Ez az „idióta” bíró mindig ellenem ítél

Verstappen szerint az ilyen döntésekkel megölik a sportot.
Verstappen szerint az ilyen döntésekkel megölik a sportot. © Red Bull Racing

Rendkívül dühösen nyilatkozott a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat követően Max Verstappen. A holland szerint az „idióta” bíráskodással tönkreteszik a sportot.

Verstappen motorcsere miatti rajtbüntetése miatt csak a 16. helyről rajtolhatott Austinban, a versenyen azonban remek előretörést produkált, és az utolsó körben Kimi Räikkönent is megelőzte, ezzel a 3. helyxen fejezte be a futamot.

A stewardok azonban végül 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, ezzel visszasorolták a hollandot a 4. helyre – az indoklás szerint azért, mert szabálytalanul, a pályát négy kerékkel elhagyva előzte Räikkönent.

Verstappen a verseny után élesen bírálta a versenybírókat.

„Nagyszerű versenyünk volt, de ezekkel a hülye döntésekkel kinyírják a sportot” – mondta a holland.

„Ez az idióta versenybíró [Garry Conelly] mindig ellenem ítél. Mindenki szélesíti a pályát mindenhol, nincsenek határok. A 9-es kanyarban is szélesen tudsz fordulni, a 19-esben is el tudod hagyni a pályát, és senki nem szól semmit.”

„Ugyanez volt [Valtteri] Bottasszal is. Megtámadtam őt, de aztán a pályán kívül folytatta, és visszajött. Újra meg kellett előznöm, és semmit sem szóltak, habár kétségkívül előnyt szerzett.”

„Ez nem jó a sportnak – világosan kellene fogalmazniuk a szabályokat illetően.”

Verstappen előzése videón:


Verstappen azt is furcsának tartja, hogy nem tudnak fellebbezni a stewardok döntése ellen. A holland reméli, a rajongók is megelégelik az efféle hozzáállást.

„Döntöttek, és nem lehet mit csinálni ezzel, ami persze nagyon furcsa. Mit tehetnénk? Nem mi hozzuk a szabályokat...”

„Mindenki imádja – nagyszerű akció volt. 5-10 cm-rel átléptem a belső kerékvetőt, de mindenki ezt csinálja, és nem szólnak semmit. És aztán kinyírják a versenyt emiatt.”

„A közönség imádja az ilyen küzdelmeket, és aztán csinálnak egy ilyet, miközben az egész világ a TV-t nézi: lehoznak valakit a dobogóról, mondják neki, hogy tűnjön innen!”

„Ez nem jó a közönségnek. Remélem, hogy jövőre senki sem jön ki, mert ennek nincs semmi értelme.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Niki Lauda szerint a valaha volt legrosszabb döntést hozta az FIA akkor, amikor a versenyt...

Hozzászólások

( komment)