Verstappen 2018-ban már vb-címért harcolna

Fotó: Red Bull Racing
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 11: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during qualifying for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 11, 2017 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen reméli, 2018-ban már az első versenytől kezdve harcban lehetnek a Mercedesszel és a Ferrarival.

Az osztrák istálló pazar formát mutatott a közelmúltban, ám miután az évad első felében nem tudott lépést tartani riválisaival, a világbajnoki küzdelembe nem szólhatott bele.

Max Verstappen a minap egy interjúban arról beszélt, bár nehéz konkrét célokról beszélni, reméli, 2018-ban ütőképes csomaggal állnak elő ők, illetve motorpartnerük, a Renault is.

„Nehéz megmondani, mire számíthatunk” – mondta a holland tehetség.

„Azt mondják, pozitívnak tűnik a helyzet, azt azonban nem lehet tudni, mit csinálnak a riválisok. De remélem, hogy már kezdettől fogva harcban leszünk, és nem kell újra felzárkóznunk.”

„Ami a motort illeti, ezen a területen is fejlődnünk kell, szóval kíváncsi vagyok, mit kapunk.”

Verstappen hozzátette, annak viszont egyáltalán nem örül, hogy 2018-tól kötelező lesz felszerelni az autókat a ’Halo’ névre keresztelt fejvédővel.

„Egyáltalán nem tetszik. És nem is várom, hogy ezzel vezessek. Egyszerűen nem illik egy F1-es autóhoz.”

Az ifjú versenyző nemrég 2020 végéig szerződést hosszabbított a Red Bull-lal – elmondása szerint nagyon bízik abban, hogy a Milton Keynes-i istállóval világbajnok lehet.

„Hiszek ebben a csapatban, és szerintem az autóink ott vannak a legerősebbek között. Az egész csomagnak össze kell most állnia – arra várunk, hogy ez megtörténjen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!