Verstappen: A 3. hely volt a maximum - F1VILÁG.HU

Verstappen: A 3. hely volt a maximum

HIRDETÉS
Kiválóan szerepelt a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen – a holland a Mercedes legfőbb kihívója volt szombaton, így a versenyt a 3. helyről kezdheti majd meg.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 25: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 25, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Michael Regan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZENEJBSH1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen azt mondja, bár fél másodperccel lassabb volt a pole-t megszerző Lewis Hamiltonnál, elégedett, hiszen véleménye szerint a legtöbbet hozták ki a kvalifikációból.

„Izgalmas időmérő volt, és örülök, hogy a harmadik helyről rajtolhatok, mert szerintem ez volt a maximum, amit ma elérhettünk” – fogalmazott a holland tehetség.

„A csapatnál mindenki nagyon keményen dolgozik ezen a hétvégén, szóval remélhetőleg ők is elégedettek lehetnek ezzel az eredménnyel, a szerelőim remek munkát végeztek.”

„Versenyzőként természetesen az ember mindig a pole-ban akar lenni, de muszáj reálisan látnunk a helyzetet. A Q2-ben elég jónak tűnt minden, de tudtam, hogy a Mercedes jönni fog, és előnyben vannak.”

Verstappen azt mondja, a Q3-ban a túl hideg gumik okoztak komoly fejtörést számára.

„A Q3-ban nem igazán volt meg az a gumihőmérséklet, amit szerettünk volna az utolsó etapban, ami miatt rosszabb is lett a köridő, de még így sem gondolom úgy, hogy az első sorba kerülhettünk volna.”

„Összességében jól érzem magam az autóban, és továbbra is keményen nyomjuk, hogy fejlődjünk. Itt nyilván nagyon nehéz előzni, szóval nem lesz egyszerű előrébb jutni a versenyen, de ha közel tudunk maradni hozzájuk, ki tudja, talán tehetünk valamit a stratégiával. Bárhogy is lesz, olyan keményen nyomom majd, amennyire csak tudom, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!