Verstappen: A 3. hely volt a maximum

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Kiválóan szerepelt a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen – a holland a Mercedes legfőbb kihívója volt szombaton, így a versenyt a 3. helyről kezdheti majd meg.

Verstappen azt mondja, bár fél másodperccel lassabb volt a pole-t megszerző Lewis Hamiltonnál, elégedett, hiszen véleménye szerint a legtöbbet hozták ki a kvalifikációból.

„Izgalmas időmérő volt, és örülök, hogy a harmadik helyről rajtolhatok, mert szerintem ez volt a maximum, amit ma elérhettünk” – fogalmazott a holland tehetség.

„A csapatnál mindenki nagyon keményen dolgozik ezen a hétvégén, szóval remélhetőleg ők is elégedettek lehetnek ezzel az eredménnyel, a szerelőim remek munkát végeztek.”

„Versenyzőként természetesen az ember mindig a pole-ban akar lenni, de muszáj reálisan látnunk a helyzetet. A Q2-ben elég jónak tűnt minden, de tudtam, hogy a Mercedes jönni fog, és előnyben vannak.”

Verstappen azt mondja, a Q3-ban a túl hideg gumik okoztak komoly fejtörést számára.

„A Q3-ban nem igazán volt meg az a gumihőmérséklet, amit szerettünk volna az utolsó etapban, ami miatt rosszabb is lett a köridő, de még így sem gondolom úgy, hogy az első sorba kerülhettünk volna.”

„Összességében jól érzem magam az autóban, és továbbra is keményen nyomjuk, hogy fejlődjünk. Itt nyilván nagyon nehéz előzni, szóval nem lesz egyszerű előrébb jutni a versenyen, de ha közel tudunk maradni hozzájuk, ki tudja, talán tehetünk valamit a stratégiával. Bárhogy is lesz, olyan keményen nyomom majd, amennyire csak tudom, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!