Verstappen: A Ferrari és a Mercedes végig a szemünk előtt volt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen a 4. helyről kezdhette meg az Azeri Nagydíjat, és meg is őrizte ezt a pozíciót a verseny végéig, senki nem veszélyeztette a futamát.

Verstappen a rajtot követően bonyolódott csatába Sergio Perezzel, a Racing Point pilótájával, azonban utána magabiztosan tartotta pozícióját, és igyekezett látótávolságon belül maradni a Mercedeshez és az előtte autózó Sebastian Vettelhez képest. 

„Összességében jó versenyünk volt, a Mercedes és a Ferrari mindig a szemünk előtt volt, és csak megpróbáltam csökkenteni a különbséget” – nyilatkozta Verstappen. „A rajtnál feltartottak, így nem tudtam mélyet fékezni, ezért Perez megelőzött. De nem akarunk mindent egy lapra feltenni az első körben.”

„Amikor sikerült visszaelőznöm őt, akkor kicsit tovább voltunk kint a lágy gumikon, mint a többiek, és jó érzésem volt az autóban. Jó volt a tempó, különösen a közepes keverékkel a második szetten, ahol 7 vagy 8 másodpercet is hoztam.”

A holland pilóta elárulta, a virtuális biztonsági autós szakaszt követően a gumikezeléssel adódtak problémái

„A virtuális biztonsági autó alatt veszítettem a gumihőmérsékletből, és nem tudtam már visszahozni olyan gyorsan, mint a többiek” – mondta. 

Verstappen bízik benne, hogy a Spanyol Nagydíjon további javulást mutat majd a csapat, és folytathatják a felzárkózást a Ferrarihoz és a Mercedeshez.

 „A barcelonai teljesítményünk a fejlesztéseken fog múlni, amit mindenki hoz majd, de remélhetőleg még versenyképesebbek leszünk, és még inkább csökkenteni tudjuk a különbséget.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek