Verstappen: A Ferrari és a Red Bull közelebb lesz az időmérőn - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Ferrari és a Red Bull közelebb lesz az időmérőn

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Nem volt sima napja Bakuban, Max Verstappen mégis azt mondja, nagyon optimistán várhatják az Azeri Nagydíj további részét.

A holland versenyző a 3. legjobb idővel zárta a pénteki nyitónapot, az első szabadedzésen azonban már fél órányi körözés után összetörte autóját.

Verstappen a második edzésen sokat tudott ugyan körözni, a tréning végén azonban úgy tűnt, motorgondja támadt. A holland azonban elárulta, szerencsére csak egy érzékelő hibásodott meg.

„Azt hittük, technikai gondunk van, de végül kiderült, hogy csak egy szenzorral volt gond, szóval nincs miért aggódnunk” – mondta a Red Bull versenyzője. „Minden rendben.”

Verstappen hozzátette, nincs konkrét magyarázata a délelőtti balesetre, de örül, hogy délutánra meg tudták szerelni az autót.

„Egy kicsit szelesebb volt az idő, de nem tudom. Elveszítettem az autó hátulját, megcsúsztam és persze a falban végeztem. Kár érte. Egy kicsit csúszós volt a pálya kezdetben. Nem tudtam megfogni az autót és nekimentem a falnak.”

„Rá kell érezni a pályára, mert nagyon poros és csúszós volt, amire rájöttem… Szerencsére a második edzést ez nem befolyásolta annyira, szóval elégedett vagyok. A szerelők nagyszerű munkát végeztek, megjavították az autót, és a második tréningen elvégeztük a programunk nagy részét.”

Verstappen kifejtette, magabiztosan várja a folytatást, ám fel vannak készülve arra, hogy a Ferrari és a Mercedes az időmérőn közelebb kerül majd hozzájuk.

„Gyorsnak tűnünk. Nyilván az ember szeretne javulni, és tudjuk, hogy az időmérőn van extra motorerejük, szóval még közelebb lesznek” – magyarázta.

Hirdetés

„Viszont mi is tudunk még gyorsulni, és ezen a pályán minden a magabiztosságról szól, ha tehát jól érzed magad az autódban, a köridőd is javulni fog.”

„Ami a rövid etapokat illeti, még finomhangolunk kicsit, erre nem volt lehetőség az első edzésen, de a hosszú etapokon nagyon versenyképesek voltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!