Verstappen: A Ferrari és a Red Bull közelebb lesz az időmérőn

Fotó: Red Bull Racing
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on April 27, 2018 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Nem volt sima napja Bakuban, Max Verstappen mégis azt mondja, nagyon optimistán várhatják az Azeri Nagydíj további részét.

A holland versenyző a 3. legjobb idővel zárta a pénteki nyitónapot, az első szabadedzésen azonban már fél órányi körözés után összetörte autóját.

Verstappen a második edzésen sokat tudott ugyan körözni, a tréning végén azonban úgy tűnt, motorgondja támadt. A holland azonban elárulta, szerencsére csak egy érzékelő hibásodott meg.

„Azt hittük, technikai gondunk van, de végül kiderült, hogy csak egy szenzorral volt gond, szóval nincs miért aggódnunk” – mondta a Red Bull versenyzője. „Minden rendben.”

Verstappen hozzátette, nincs konkrét magyarázata a délelőtti balesetre, de örül, hogy délutánra meg tudták szerelni az autót.

„Egy kicsit szelesebb volt az idő, de nem tudom. Elveszítettem az autó hátulját, megcsúsztam és persze a falban végeztem. Kár érte. Egy kicsit csúszós volt a pálya kezdetben. Nem tudtam megfogni az autót és nekimentem a falnak.”

„Rá kell érezni a pályára, mert nagyon poros és csúszós volt, amire rájöttem… Szerencsére a második edzést ez nem befolyásolta annyira, szóval elégedett vagyok. A szerelők nagyszerű munkát végeztek, megjavították az autót, és a második tréningen elvégeztük a programunk nagy részét.”

Verstappen kifejtette, magabiztosan várja a folytatást, ám fel vannak készülve arra, hogy a Ferrari és a Mercedes az időmérőn közelebb kerül majd hozzájuk.

„Gyorsnak tűnünk. Nyilván az ember szeretne javulni, és tudjuk, hogy az időmérőn van extra motorerejük, szóval még közelebb lesznek” – magyarázta.

„Viszont mi is tudunk még gyorsulni, és ezen a pályán minden a magabiztosságról szól, ha tehát jól érzed magad az autódban, a köridőd is javulni fog.”

„Ami a rövid etapokat illeti, még finomhangolunk kicsit, erre nem volt lehetőség az első edzésen, de a hosszú etapokon nagyon versenyképesek voltunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!