Verstappen: A Haas jó munkát végzett, a Red Bull nem

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Max Verstappen úgy érzi, a Red Bull a Bahreini Nagydíj időmérőjén nem hozta ki a maximumot az autóból, így nem meglepő, hogy a Haas ennyire közel került hozzájuk.

Verstappen az 5. rajtkockát szerezte meg az időmérőn: több mint 8 tizedmásodperccel maradt el a pole pozíciót megszerző Charles Leclerc mögött, ám mögötte a Haas pilótája, Kevin Magnussen mindössze 5 ezredmásodperccel maradt le tőle.  

A holland pilóta úgy érzi, egyelőre nem végeztek elég jó munkát, és nem hozták ki az autóban rejlő maximumot – a Haas pedig ezt megtette, így nem meglepő az eredmény. 

„A Haas jó munkát végzett, de mi nem hoztuk a legjobbat a saját részünkről” – mondta Verstappen. „Így teljesen normális, hogy közel vannak, mert azt hiszem, általánosságban most a középmezőny egy kicsit közelebb van a top 3-hoz. Nekünk csak saját magunkra kell koncentrálnunk.”

„Nálam minden a helyén volt a hétvégén, de az időmérőn küszködtem az autó hátuljával. Ha nincs meg az egyensúly, akkor mindig trükkös lesz a helyzet” – folytatta a Red Bull pilótája. 

„Nekünk csak saját magunkra kell figyelnünk. Ha úgy nézünk magunkra, hogy oké, a lehető legjobb munkát végeztük, amit ki lehet hozni az autóból, akkor talán meglepődünk az eredmény láttán. De jelen pillanatban én nem csodálkozom.

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Friss hírek