Verstappen a Hondát méltatja

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Verstappen a melbourne-i verseny leintése után nem is győzte méltatni a Hondát – elmondása szerint a japánok lenyűgöző munkát végeznek, és öröm velük együtt  dolgozni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy harmadik lettem” – mondta a holland.

„Természetesen elsősorban a csapat miatt örülök, viszont a Honda miatt is. Amióta elkezdtünk együtt dolgozni, azóta lenyűgöző a közös munka, nagyon élvezem. Nagyon megérdemelték!”

Verstappen egyébként a 4. helyről vágott neki az idény első versenyének, végül a pályán tudta megelőzni a ferraris Sebastian Vettelt.

„Ami engem illet, a leglágyabb gumi nagyon gyorsan túlhevült, amint másfél másodpercen belülre kerültem az előttem autózóhoz képest. Szóval vissza kellett vennem, vigyáznom kellett a gumikra. Ez az oka annak is, hogy 10 körrel tovább kint tudtam maradni, mint Seb.”

„Amint felkerültek a közepes gumik, az autó nagyon jó volt. Kiváló volt az egyensúly, egyre jobban felzárkóztam rá, miközben nem tettem tönkre az abroncsokat. És amint lehetőség kínálkozott, megpróbáltam, és szerencsére működött. Utána pedig Lewist [Hamilton] kezdtem el üldözni.”

„Alapvetően egy kicsit jobb volt a tempóm, mint neki. Szerintem gyorsabb voltam nála, de ezen a pályán nagyon nehéz előzni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek