Verstappen a leszorítóerő 25 százalékát elveszítette - F1VILÁG.HU

Verstappen a leszorítóerő 25 százalékát elveszítette

HIRDETÉS
A leszorítóerő 25 százalékát elveszítette Max Verstappen a Charles Leclerckel történt ütközés következtében – végül emiatt is kellett feladnia a vasárnapi Japán Nagydíjat.
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 22: Second placed Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing look on in parc ferme during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 22, 2019 in Singapore. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21NB1GD1H1W11 // Usage for editorial use only //

A holland versenyző rögtön a suzukai verseny rajtja után kívülről próbálta megelőzni Leclercet, aki azonban a tapadás hiánya miatt kifelé sodródott, a két autó pedig összeütközött.

Az incidensben mindkét versenyautó megsérült, és míg Leclerc versenygépét egy kerékcsere alkalmával meg tudták javítani, Verstappen végül a 15. körben feladta a versenyt.

„Óriási mértékben megsérült a padlólemez. A leszorítóerő közel 20-25 százalékát elveszítette” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Nem volt értelme körözni csak azért, hogy még több kilométert tegyünk a komponensekbe, szóval inkább kiálltunk az autóval.”

Leclerc és Verstappen ütközését egyébként kezdetben nem is vizsgálták a versenybírók, az FIA azonban végül meggondolta magát. A futam után meg is hallgatták az érintetteket, Leclerc pedig 5 másodperces időbüntetést kapott a koccanásért.

„Azt gondolom, helyes döntés volt, hogy alaposan megvizsgálták a dolgot. Ebben az incidensben bőven volt hely bal oldalon. Max pedig egyértelműen elöl volt.”

„Alapvetően hagyják őket versenyezni, de néha túl messzire mennek a dolgok. Kár érte, mert végül mindketten kikerültek a versenyből. És jó lett volna látni, ahogy ez a két srác harcol az élen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!