Verstappen vs. Ocon

Verstappen a lökdösődés után: Ocon egy p*nci volt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen rendkívül dühösen nyilatkozott Esteban Ocon manőverével kapcsolatban a Forma-1-es Brazil Nagydíjat követően.

Ocon a versenyben vezető Verstappennel ütközött össze a futam során, mely miatt a holland lényegében elbukta a győzelmet Brazíliában.

A verseny után Verstappen kérdőre vonta a francia pilótát, a vita pedig dulakodásig fajult. Verstappen ezt követően „p*ncinak” nevezte Ocont.

Amikor a hollandot arról kérdezték, magyarázza meg a leintés után történteket, az így felelt: „Nem sok hozzáfűzni valóm van, kivéve azt, hogy egy p*nci volt.”

„Nagyszerű autónk volt. Ennek igazán örülök, ráadásul a stratégiánk is jól működött. A saját tempónkat tudtuk autózni, amíg ki nem ütöttek.”

„Utólag könnyű azt mondogatni, hogy nekem több vesztenivalóm volt, mint neki, de én csak próbáltam a saját versenyemet futni. Hirtelen versenyezni kezd az emberrel egy lekörözött, és hülye kockázatot vállalva bevetődik belülre. Mit tehettem volna?”

„A büntetés számomra az volt, hogy elbuktam a győzelem, de remélhetőleg 15 év múlva majd nevetni tudunk a dolgon…”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Gasly: Nem hibáztatok senkit

Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.

Friss hírek