Fotó: Red Bull Racing
HírekKiemelt

Verstappen: A Mercedes vagy a Ferrari motorjával mi lennénk a legjobbak!

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen szerint könnyedén nyernék a futamokat a Forma-1-ben, ha nem a Renault, hanem a Mercedes, vagy a Ferrari motorjait használnák.

Az energiaital-gyárosok a következő évtől már a Honda erőforrásait használják a királykategóriában, idén viszont még a Renault aggregátjaival kell minél jobb eredményt elérniük.

A Red Bullnak a jelentős hátrány ellenére idén már sikerült 3 versenyt nyernie, Verstappen szerint azonban amióta riválisaik bevetették legújabb motorfejlesztéseiket, egyre nehezebb dolguk van.

„Azt gondolom, erősebb kasztnink van bárkinél” – mondta az ifjú holland.

„Ha a Mercedes, vagy a Ferrari motorját használnánk, soha nem látnának minket. De most nagyon alacsony a sebességünk az egyenesekben. Ez tényleg problémát okoz.”

„Amióta a Ferrari és a Mercedes fejlesztett motorján, a lemaradásunk csak nőtt.”

Verstappen kifejtette, Silverstone-ban szinte esélytelenek voltak, a Red Bull ugyanis az egyenesekkel teletűzdelt pályán nagyon „lassú” volt. A holland szerint Hockenheimben is nehéz dolguk lesz.

„Van 8 kanyar, közöttünk pedig rengeteg egyenes” – fogalmazott a Red Bull versenyzője.

„De soha nem lehet tudni, érhetünk el jó eredményeket incidensek, vagy biztonsági autós periódusok révén. Viszont neme lesz könnyű.”

A Red Bull pilótája azt reméli, a szezon második felében nagyon ütőképesek lehetnek egyes helyszíneken – például a Hungaroringen.

„Azt gondolom, azt követően már versenyképesek lehetünk Magyarországon, Szingapúrban és Mexikóban. Szerintem átlagosan 6-7 tizedet veszítünk körönként a motor miatt, de talán 4 tizedet vissza tudunk hozni valahol.”

„Szóval igen, látok lehetőségeket ezeken a helyszíneken.”

Szólj hozzá!