Verstappen: A Red Bull lesz a Mercedes ellenfele - F1VILÁG.HU

Verstappen: A Red Bull lesz a Mercedes ellenfele

HIRDETÉS

Max Verstappen úgy gondolja, hogy a Red Bull lesz a legnagyobb ellenfele a bajnsokágot vezető Mercedesnek a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon.


Max Verstappen úgy gondolja, hogy a Red Bull lesz a legnagyobb ellenfele a bajnsokágot vezető Mercedesnek a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon.

Mind Verstappen, mind csapattársa, Daniel Ricciardo kiválóan teljesített a pénteki szabadedzéseken Silverstone-ban, ahol a második trininget a harmadik illetve a második helyen fejezték be, közvetlenül Lewis Hamilton mögött.

Verstappen szerint a Red Bull eddig a Ferrari előtt áll, aznonban bevallotta, hogy azt egyelőre még túl korai lenne megmondani, hogy csapata harcba tud-e szállni a Mercedesszel a hétvégén.

„Egy nagyon jó napot teljesítettünk, nagyon versenyképesek voltunk” – mondta a holland. „Szeretek itt vezetni, a második edzés egy picit trükkös volt a nagy szél miatt, de nem volt gond.”

„Elégedettek vagyunk, mert gyorsak voltunk, és elég közel kerültünk a Mercedeshez, ami mindenképpen pozitív dolog,”

„Ez valamelyest egy erőpálya, de vannak gyors kanyarok is, ami kedvezhet nekünk. A rövid és a hosszú etapjaink is jók voltak, szóval nagyon elégedettek vagyunk.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull fel tudja-e venni a versenyt a Mercedesszel a hétvégén, Max így felelt: „Ezt így még egy picit korai lenne kijelenteni. Továbbra is nagyon gyorsak, de ha a második leggyorsabb csapat leszünk mögöttük, annak is örülni fogunk.”

Csapattársa, Ricciardo szintén úgy érzi, hogy a Red Bull erős lesz a hétvégi megmérettetésen.

„Lewishoz hasonlítva, nagyon jó eredményt értünk el” – mondta az ausztrál. „Nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy mindent megmutattak ma, de a mi teljesítményünkkel elégedett vagyok.”

Hirdetés

„A hosszú etapok még jobbak voltak, mint egy hete Ausztriában, szóval eddig jól állunk. Van még mit kihozni az autóból, a lágy gumikon jól megtankolva még többet szeretnék, de ezen dolgozunk.”

Ricciardo a második edzésen egy kisebb váltóhibával küszködött, de elmondta, hogy bízik abban, hogy ezt a csapat az éjszaka folyamán orvosolni tudja és elfelejthetik az egészet holnapra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!