Verstappen: A Renault már bajnok lenne, ha nem rám panaszkodna folyton…

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Komoly szócsatába keveredett a Red Bull motorpartnerével, a Renault-val Max Verstappen. A holland szerint a franciák már rég világbajnokok lennének, ha főnökük, Cyril Abiteboul nem folyamatosan rá panaszkodna.

Komoly szócsatába keveredett a Red Bull motorpartnerével, a Renault-val Max Verstappen. A holland szerint a franciák már rég világbajnokok lennének, ha főnökük, Cyril Abiteboul nem folyamatosan rá panaszkodna.

Verstappen a holland televízióban nyilatkozta mindezt, folytatva ezzel a szóháborút, ami az Orosz Nagydíj előtt kezdett el kibontakozni.

Az ifjú versenyző korábban azt mondta, a Renault C-specifikációjú motorja nem teljesítene jól a magasan elhelyezkedő versenypályákon, ezért kellett a Red Bullnak visszatérnie a B-változatra Szocsiban rajtbüntetés fejében.

A Renault főnöke, Cyril Abiteboul erre válaszolva azt mondta, Verstappennek inkább az autóval kellene foglalkoznia.

Verstappen a Ziggo Sportnak később azt mondta, Abiteboul jobban tenné, ha inkább saját csapatára koncentrálna.

„Ha egy kicsit jobban összpontosítana a saját csapatára ahelyett, hogy folyton rám panaszkodik, már világbajnokok lennének” – fogalmazott.

„Nem értem ezeket a dolgokat. Magával kellene foglalkoznia. Én mindig magammal foglalkozom, ha az autóban ülök. Nem hiszem, hogy ez probléma, de majd meglátjuk.”

Verstappen azt mondja, a Renault motorja azért nem teljesítene jól a magasan elhelyezkedő pályákon – például Mexikóban és Brazíliában –, mert a megbízhatósága nem lenne elég jó.

„Ez az ember egyszerűen frusztrált. Én csak őszinte vagyok. Csak világosan elmagyaráztam, miért kell visszatérnünk a B-specifikációra.”

„A turbó nem bírná Mexikóban és Brazíliában. Ha azzal a motorral versenyeznénk, biztos, hogy nem érnénk célba. Szóval nem arról van szó, hogy hazudok. Szerintem egyszerűen képtelen elfogadni, hogy reálisan látom a dolgokat, és egyenes vagyok.”

„Nagyon az elvárásaim a csomaggal kapcsolatban, de azért vagyok itt, hogy győzzek. Nem azért, hogy a hetedik helyen végezzek, ahogy ők csinálják…”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek