Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Verstappen: Alonso nem volt opció a Red Bull számára

Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen állítja, a Red Bullnak esze ágában sem volt leszerződtetni a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, habár a spanyol nyilatkozataiban többször ezt állította.

Bár a Red Bull ezt tagadta, Alonso a Belga Nagydíj hétvégéjén újságíróknak nyilatkozva többször is beszélt arról, nemcsak évekkel ezelőtt, de idén is kapott ajánlatot az energiaital-gyárosoktól.

A spanyol végül úgy döntött, a szezon végén távozik a McLarentől, és befejezi F1-es pályafutását, miközben a Red Bull úgy döntött, Pierre Gasly-t ülteti a távozó Daniel Ricciardo helyére.

Max Verstappen a minap egy interjúban elárulta, a Red Bull nem fontolgatta Alonso szerződtetését 2019-re.

„Alonso nem volt opció – ezt pontosan tudom” – mondta a holland pilóta.

„Pierre-rel jól kijövök, és szerintem a Red Bull erre is odafigyelt. Megnézték, ki, hogyan illeszkedne a csapathoz, és végül Pierre mellett döntöttek.”

Maga Gasly még Szingapúrban azt mondta, nagyon izgatottan várja már a 2019-es idényt.

„Egy fantasztikus versenyző lesz a csapattársam Max személyében, aki rendkívül tehetséges, nagyszerű eredményei vannak – számomra ez egy óriási lehetőség” – mondta a francia tehetség.

„Alig várom már, hogy elkezdődjön, és remélhetőleg igazán versenyképesek leszünk jövőre. A Red Bull az elmúlt pár évben mindig versenyképes volt, szóval efelől nincsenek kétségeim. Izgalmas év vár rám jövőre.”

Szólj hozzá!