Verstappen: Amit a Honda megígér, azt teljesíti

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during day one of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 18, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YFT9AF7H1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Minden ígért vállalását teljesítette a Red Bull Forma-1-es csapatának új motorpartnere, a Honda az előszezonban – ezt mondja az istálló versenyzője, Max Verstappen.

Az energiaital-gyárosok számára ígéretesen alakultak a téli tesztek, a Honda erőforrásai ugyanis kiválóan működtek az RB15-ös versenygépekben, műszaki problémák nemigen hátráltatták a csapatot.

Verstappen éppen ezért meg is kérdezték arról, a várakozásokhoz képest hogyan alakult számukra az előszezon.

„Nos, minden, amit ígértek, megvan. Szóval elégedett vagyok vele!” – mondta a holland tehetség.

„Más volt, mint az elmúlt pár évben. Nagyon nyitottak és őszinték. Amit mondanak, azt teljesítik. Ez így fair.”

Verstappen azt mondja, már „azonnal” érezhető volt a különbség, és az, hogy „nem voltak nagy kérdőjelek”, igazán pozitív dolog.

„A működését tekintve teljesen más a motor – másképp reagál a gázadásra, a lefelé és felfelé váltásokra. Más világ.”

Az ötszörös futamgyőztes az elmúlt évek során sokszor kritizálta nyíltak a Red Bull korábbi motorpartnerét, a Renault-t, a Honda V6-osaival viszont egyelőre nagyon elégedett.

„Eddig a Honda nagyon jó. Nyilván van tapasztalatom a Renault motorjával, és most ezzel is. Az ember mindkettő esetében a pozitívumokra igyekszik fókuszálni, hiszen tavaly sem minden volt negatív. Az ember tanul ezekből, és igyekszik megosztani a véleményét.”

A Red Bull számára az elmúlt években a legtöbb problémát az okozta, hogy kevés időt tudtak foglalkozni a Renault motorjaival a próbapadon, ennek pedig legfőbb oka az volt, hogy eltérő kenőanyagokat használtak, mint a gyári csapat. A Hondánál viszont egészen más a helyzet.

„Sokkal többet tesztelik a motort a próbapadon – többet, mint amihez hozzászoktunk. Ez egy pozitív lépés. Nincsenek korlátok gyakorlatilag. Mindent megtesznek a győzelemért, és remélhetőleg ez már idén összejön.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!