Niki Lauda

Verstappen attól tart, a Red Bull küszködni fog a melbourne-i egyenesekben

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen attól tart, a melbourne-i versenypálya egyenesei idén is fájdalmasak lesznek csapata számára.

Habár az osztrák istállónak a téli tesztek alapján sikerült előrelépéseket tennie kasznijával, a Renault erőforrása továbbra is lemaradásban van a Mercedes-motorhoz képest.

Verstappen szerint ez komoly hátrányt jelent majd az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

„Azt gondolom, az autónk a tavalyihoz képest ismét sokat fejlődött” – mondta a holland Melbourne-ben.

„Persze mindenki javult, de én személy szerint úgy érzem, nagyon erős autónk van. Ugyanakkor várnunk kell még, hogy lássuk, mennyire jó a csomagunk itt, az egyenesekben. Kétségkívül fájdalmas lesz. De persze optimista vagyok – viszont reálisan látom a helyzetet. Várnunk kell még, és majd kiderül.”

Arra a kérdésre, hogy a Renault-nak sikerült-e annyit fejlődnie motorjával, mint a Red Bullnak az autóval, Verstappen így felelt: „Hát… nem annyit.”

Az ifjú versenyző hozzátette, amellett, hogy a motoron javítani kell, nem dőlhetnek hátra az autó fejlesztését tekintve sem.

Amikor a hollandot arról faggatták, a motor lehet-e az egyetlen, amely meggátolhatja a Red Bullt a bajnoki címért zajló küzdelem során, így válaszolt: „És az autó fejlesztése. Ebben is a topon kell lennünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.”

„Azt gondolom, a szezon közbeni fejlesztés a múltban mindig erőssége volt a Red Bullnak. Látnunk kell, hogy alakul idén, hiszen ez megint egy új szezon. De bízom abban, hogy a csapat képes nagyszerű autót építeni, és fejleszteni azt. De ahogy mondtam, leginkább a teljes csomagon múlik minden – annak kell rendben lennie.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek