Verstappen: Autótörés és váltógondok Silverstone-ban

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Ausztriai győzelme után Max Verstappen számára nem kezdődik jól a Brit Nagydíj: a holland pilóta a második szabadedzésen összetörte a Red Bull versenygépét.

Verstappen számára már az első szabadedzés sem volt problémamentes, akkor műszaki gondjai akadtak a váltóval, ám még pontosan meg kell vizsgálniuk, hogy mi okozta.

„A váltóval volt problémám, de még nem tudjuk pontosan, hogy mi volt az” – mondta a holland.

A Red Bull pilótája a második szabadedzésen sem volt sokkal szerencsésebb, sőt – már rögtön a tréning kezdetén összetörte versenygépét a Luffield kanyar után, autójának jobb hátulja sérült meg, így már nem is tudott visszatérni a pályára, az incidens miatt az edzést is félbeszakították.

„Az hiszem, túl gyors akartam lenni a kemény gumikon, és elveszítettem az irányítást az autó felett.”

„Nem túl ideális helyzet, hogy kihagytuk a második edzést, de előtte jó érzéseim voltak az autóval kapcsolatban. Egyensúly szempontjából nem állunk rosszul, csak az egyenesben veszítünk egy kis időt. ”

„Holnap még a 3. szabadedzésen tudunk információkat gyűjteni, illetve Daniel [Ricciardo] adatai is rendelkezésre állnak, szóval rendben kell, hogy legyen majd a dolog.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek