Verstappen: Az egyik legrosszabb péntekem idén... - F1VILÁG.HU

Verstappen: Az egyik legrosszabb péntekem idén…

HIRDETÉS
Idei egyik legrosszabb pénteki edzésnapját teljesítette Szuzukában a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Max Verstappen.
Fotó: Red Bull Racing

Idei egyik legrosszabb pénteki edzésnapját teljesítette Szuzukában a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Max Verstappen.

A holland a 4. legjobb időt autózta a Japán Nagydíj második szabadedzésén, és bár az egyik Ferrarinál gyorsabb volt, az élen végző Lewis Hamiltontól 1 másodperccel maradt el.

Verstappen az edzés során a rádión arra panaszkodott mérnökének, olyan, mintha ralizna autójával, a tréning után pedig újságíróknak azt mondta, nagyon elégedetlen a ma látottakkal.

„Az autóval kapcsolatos érzéseimet tekintve ez volt az egyik legrosszabb edzésnapom idén. Semmi tapadás nem volt, márpedig ezen a pályán fontos, hogy magabiztos legyen az ember, hogy jól támadhassa a kanyarokat” – fogalmazott a Red Bull versenyzője.

„Ma nem volt egy olyan köröm sem, amikor jól éreztem magam az autóban. Egyáltalán nem élveztem a mai napot, egy kör erejéig sem!”

Verstappen 2 tizedmásodperccel volt gyorsabb saját csapattársánál, Daniel Ricciardónál, habár az ő autójában a Renault B-specifikációjú erőforrása dübörög.

„De még így sem vagyok elégedett az autóval” – vágta rá a holland.

A Red Bull és Verstappen egyébként kisebb hátsó szárnyat használt pénteken, hogy nagyobb végsebességet tudjanak elérni az egyenesekben, a szombati folytatás előtt pedig megvizsgálják, hogy érdemes lenne-e növelni az autó leszorítóerejét.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!