Verstappen az élen, Bottas autót tört az első szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Verstappen az élen, Bottas autót tört az első szabadedzésen

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Szingapúri Nagydíj első szabadedzését Sebastian Vettel előtt. A harmadik helyen Lewis Hamilton végzett.
Max Verstappen, Singapore, Red Bull Racing, FP1

A Szingapúri Nagydíj első szabadedzését még nappali fények között kezdte meg a mezőny. A szingapúri levegő minőségéről már előzetesen is azt jósolták, hogy nagyon változó lesz a hétvége során, így a versenyszervezők intézkedéseket hoztak a homályosság csökkentése érdekében. 

Charles Leclerc remek hétvégéket zárt az elmúlt két nagydíjon, a szingapúri azonban nem indult jól számára: a monacói pilóta váltóprobléma miatt gurult a bokszba, miután jelezte csapatának, hogy problémái vannak.

A Ferrari fiataljának így be kell pótolnia majd az elszalasztott munkát: csupán 12 kört tudott megtenni délelőtt. 

Fél órával az első szabadedzés vége előtt Valtteri Bottas falhoz csapta a Mercedest, csúnyán összetörte autóját, emiatt piros zászlóval meg kellett szakítani a tréninget. 

Az edzést végül Max Verstappen, a Red Bull pilótája zárta az élen 1:40.259-es köridővel, mögötte Sebastian Vettel és a Ferrari hátránya 1,6 tizedmásodperc volt. Mögöttük a két Mercedes zárt, azonban Bottas balesete miatt csupán 14 kört tudott teljesíteni. 

Az 5. helyen a Red Bull másik versenyzője, Alex Albon végzett, hátránya már 1,2 másodperc volt csapattársához, Verstappenhez képest. 

6. lett Nico Hülkenberg, akiről sokat beszélnek a hétvégén, hiszen a német jövője továbbra is bizonytalan a 2020-as szezont illetően. A Renault mögött a két McLaren, majd a két Toro Rosso zárta az első tíz sorrendjét.

Az első szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!