Verstappen az időjárásban és egy jó taktikában bízik

F1 Grand Prix of Austria - Practice
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 7, 2017 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Az 5. helyről rajtolhat majd a vasárnapi Osztrák Nagydíjon a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen.

A holland tehetség a 6. legjobb időt futotta a spielbergi kvalifikáción, Lewis Hamilton rajtbüntetése miatt azonban előreléphet majd egy helyet.

Verstappen elárulta, nem teljesen elégedett autója teljesítményével, de úgy érzi, az eredmény miatt nem lehetnek csalódottak.

„Egy kicsit jobb egyensúlyra számítottam, de összességében nem volt olyan rossz ez az időmérő” – fogalmazott a holland tehetség.

„A 3-as kanyarban számos különböző ívet kipróbáltam, de mindig „elveszítettem” az autó hátulját. Az utolsó próbálkozásom során sikerült időt nyernem, de az egyenesben nem használhattam a DRS-t, mert Grosjean megállat a pályán.”

„Márpedig, ha nincs DRS az egyenesben, könnyen veszítesz két és fél tizedet. A következő kanyarokból próbáltam emiatt többet kihozni, de a 7-es kanyarban egy kicsit talán korán léptem a gázra, és megcsúszott az autó hátulja.”

Verstappen úgy érzi, a Red Bull Ringen nem igazán tudják felvenni a versenyt riválisaikkal, de az időjárás, illetve egy jó stratégia kétségkívül a malmukra hajthatja a vizet.

„A tempót tekintve szerintem nem vagyunk harcban a Mercedesszel és a Ferrarival, de láthattuk, hogy egy versenyen nagyon sok minden történhet. Ha vegyesen alakulnak a körülmények, az már jól lehet nekünk, és egy jó stratégiával, ki tudja?”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél