Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Verstappen beszállna a vb-címért zajló küzdelembe

Idei első, Forma-1-es pályafutása negyedik futamgyőzelmét aratta az Osztrák Nagydíjon Max Verstappen. A holland azt reméli, ő is beszállhat a világbajnoki címért zajló küzdelembe.

Győzelmének köszönhetően Verstappen az 5. helyet foglalja el a bajnoki pontversenyben, 3 pont a hátránya csapattársához, Daniel Ricciardóhoz, és 52 pont a listavezető Sebastian Vettelhez képest.

Verstappen a vasárnapi verseny után elárulta, váratlanul érte őt a győzelem, hiszen még az időmérő edzés után sem számított arra, hogy nyerni tudnak hazai futamukon.

„Hogy őszinte legyek, egy kicsit váratlan volt ez a győzelem” – mondta a holland.

„A péntekünk valójában igazán gyengére sikeredett, főleg a hosszú etapok. De az időmérő sem volt valami fantasztikus, vasárnap viszont nagyszerű volt az autónk. A rajt után a Mercedesek nem igazán tudtak ellépni, és amikor Lewis kiállt új abroncsokért, akkor sem nagyon tudott felzárkózni.”

„Sikerült jól kezelnünk a helyzetet, persze nem volt könnyű, mert a mi abroncsaink a Ferrariéhoz képest szerintem jobban koptak. Ráadásul, amikor ilyen korán kiállunk kerékcserére, borítékolható, hogy nehéz dolgunk lesz a végén.”

„Sikerült jól kezelni a felmerülő problémákat, és el tudtunk menni a végéig.”

Verstappen kifejtette, reményei szerint beszállhatnak a vb-címért zajló küzdelembe.

„Azt gondolom, a pontok tekintetében most újra elég közel vagyok. Fel kellett egy kicsit zárkóznom, de újra játékban vagyunk. Azok a pályák, melyeken eddig versenyeztünk, nem igazán tartoztak azok közé, melyek fekszenek nekünk – kivéve persze Monacót. Lesz még néhány olyan helyszín, ami kedvez nekünk.”

Arra a kérdésre, hogy aggódniuk kell-e a riválisoknak, Verstappen így felelt: „Remélem, hogy aggódnak! De majd meglátjuk. Több motorerőre lenne szükségünk ahhoz, hogy tényleg harcolni tudjunk minden versenyen, de továbbra is keményen dolgozunk, igyekszünk minden egyes futamra javítani az autón.”

Szólj hozzá!