Verstappen beszállna a vb-címért zajló küzdelembe

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Idei első, Forma-1-es pályafutása negyedik futamgyőzelmét aratta az Osztrák Nagydíjon Max Verstappen. A holland azt reméli, ő is beszállhat a világbajnoki címért zajló küzdelembe.

Győzelmének köszönhetően Verstappen az 5. helyet foglalja el a bajnoki pontversenyben, 3 pont a hátránya csapattársához, Daniel Ricciardóhoz, és 52 pont a listavezető Sebastian Vettelhez képest.

Verstappen a vasárnapi verseny után elárulta, váratlanul érte őt a győzelem, hiszen még az időmérő edzés után sem számított arra, hogy nyerni tudnak hazai futamukon.

„Hogy őszinte legyek, egy kicsit váratlan volt ez a győzelem” – mondta a holland.

„A péntekünk valójában igazán gyengére sikeredett, főleg a hosszú etapok. De az időmérő sem volt valami fantasztikus, vasárnap viszont nagyszerű volt az autónk. A rajt után a Mercedesek nem igazán tudtak ellépni, és amikor Lewis kiállt új abroncsokért, akkor sem nagyon tudott felzárkózni.”

„Sikerült jól kezelnünk a helyzetet, persze nem volt könnyű, mert a mi abroncsaink a Ferrariéhoz képest szerintem jobban koptak. Ráadásul, amikor ilyen korán kiállunk kerékcserére, borítékolható, hogy nehéz dolgunk lesz a végén.”

„Sikerült jól kezelni a felmerülő problémákat, és el tudtunk menni a végéig.”

Verstappen kifejtette, reményei szerint beszállhatnak a vb-címért zajló küzdelembe.

„Azt gondolom, a pontok tekintetében most újra elég közel vagyok. Fel kellett egy kicsit zárkóznom, de újra játékban vagyunk. Azok a pályák, melyeken eddig versenyeztünk, nem igazán tartoztak azok közé, melyek fekszenek nekünk – kivéve persze Monacót. Lesz még néhány olyan helyszín, ami kedvez nekünk.”

Arra a kérdésre, hogy aggódniuk kell-e a riválisoknak, Verstappen így felelt: „Remélem, hogy aggódnak! De majd meglátjuk. Több motorerőre lenne szükségünk ahhoz, hogy tényleg harcolni tudjunk minden versenyen, de továbbra is keményen dolgozunk, igyekszünk minden egyes futamra javítani az autón.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek