Megosztás:

Verstappen: A bocsánatkérés nem segít rajtam

Verstappen egyre csalódottabb a sorozatos kiesések miatt.
Verstappen egyre csalódottabb a sorozatos kiesések miatt. © Red Bull

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rendkívül csalódott, amiért az idei versenyek több mint felén kiesett, és Monaco óta egyáltalán nem szerzett pontot.

A hétvégi Osztrák Nagydíjon rengeteg szurkoló érkezett Hollandiából, hogy támogatásukról biztosítsák Verstappent, a kedvencük számára azonban már az első kanyarban véget ért a verseny, miután incidensbe keveredett Daniil Kvyattal és Fernando Alonsóval.

Verstappen idén 9 versenyből csak 4-en tudott célba érni, 5 alkalommal kiesett – többször hátráltatta technikai probléma is, sőt már az Osztrák Nagydíj rajtjánál is merültek fel kuplunggondok a 19 éves pilóta autójánál.

„Nyugodt voltam, de természetesen nagyon csalódott vagyok amiatt, ami történt. Így elveszíti az ember a magabiztosságát – nem magamban, hanem az egész dologban” – nyilatkozott szomorúan Verstappen.

A kérdésre, pontosan mivel kapcsolatban válik egyre bizonytalanabbá, így válaszolt: „Ez az egész szituáció… Azt hiszem, elég logikus.”

„Valamikor vége kell, hogy legyen” – folytatta. „Tudom, hogy a csapat mindig a tőle telhető legjobbat nyújtja. Mindig valami mással van a gond, szóval nem lehet megjavítani, mert minden egyes alkalommal más a probléma.”

Helmut Marko és Christian Horner elnézést kért Verstappentől a sorozatos kiesések miatt, azonban a fiatal versenyzőt ez egyáltalán nem vigasztalja.

„Azt hiszem, soha nem volt korábban ennyi kiesésük. Normális esetben ennyi összesen maximum 3 vagy 4 szezonban fordul elő. Mit mondhatnék? Az, hogy „bocsánat”, nem segít rajtam. Monaco óta egyetlen pontot sem szereztem.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az Azerbajdzsáni Nagydíjon aratott győzelme után Daniel Ricciardo Ausztriában újra dobogóra...

Hozzászólások

( komment)