Megosztás:

Verstappen bocsánatkérésre készül

Verstappen kerekei blokkoltak, ezért nem tudta elkerülni az ütközést.
Verstappen kerekei blokkoltak, ezért nem tudta elkerülni az ütközést. © Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője bízik benne, hogy a mai eset nem rontja el kapcsolatukat Daniel Ricciardóval, ezért mihamarabb szeretné vele négyszemközt megbeszélni az incidenst.

Verstappen és Ricciardo a rajtot követően egymással küzdött, amikor a 2-es kanyarban összeütköztek. Az ausztrál pilóta autója megsérült, ami ahhoz vezetett, hogy megpördült, majd be is fejeződött számára a verseny.

A holland 10 másodperces büntetést kapott, így a csapat duplán pórul járt, egyik versenyzőjük ugyanis kiesett, Verstappen pedig rosszabb pozícióban zárt, mint ami elérhető lett volna számára – végül 13 másodperces hátránnyal végzett Vettel mögött, így akár dobogóra is állhatott volna azok után, hogy a Red Bull igazán versenyképesnek bizonyult a hétvégén.

„Természetesen nem ez az, amit szerettünk volna” – nyilatkozta Verstappen. „Azt hiszem, minden az első kanyarban kezdődött. A rajt eléggé jó volt, de Bottas leszorított, így tempót veszítettem.”

„Mindketten pozícióért harcoltunk a második kanyarban, és elég mélyen fékeztünk” – folytatta. „Megpróbáltam belül tartani az autót, de aztán csak blokkoltak és blokkoltak a kerekek, és utána sajnos nekiütköztem Danielnek – az autó leggyengébb pontjánál, az oldalánál. Persze megpróbáltam elkerülni őt, de ez nem volt lehetséges.”

Ricciardo a kiesése után úgy nyilatkozott, „amatőr” hiba volt Verstappentől, ami éretlenségének tudható be.

„Sosem az a szándékom, hogy nekimenjek a másiknak, különösen nem a csapattársamnak, főleg úgy, hogy ilyen a kapcsolatom Daniellel – mindig jóban vagyunk és mindig tudunk együtt nevetni” – mondta Verstappen.

„Ez nem túl jó helyzet, bocsánatot kérek Danieltől ezért, valamint a csapattól is, mert jó néhány pontot szerezhettünk volna. Beszélni fogok Daniellel négyszemközt is, meg fogjuk oldani.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Meglehetősen dühös volt csapattársára, Max Verstappenre a Magyar Nagydíjat követően a Red Bull...

Hozzászólások

( komment)