Verstappen elárulta, mitől erős az esőben - F1VILÁG.HU

Verstappen elárulta, mitől erős az esőben

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője a második helyről rajtolva megnyerte a kaotikus Német Nagydíjat, és elárulta, mi a titka a vizes pályán való versenyzésnek.
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 28, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2139Z92ED2511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Habár Lewis Hamilton indult a pole pozícióból a Német Nagydíjon, a brit többször is hibázott a futam során, Verstappen pedig ezalatt magabiztosan vezette a Red Bullt, és a csapat is remek taktikai döntéseket hozott.

Mindez együtt járult hozzá ahhoz, hogy a holland pilóta – rengeteg szurkolója előtt – az Osztrák Nagydíj után a Hockenheimringen is nyerni tudott.

Verstappent a futam után arról faggatták, mi a titka annak, hogy ennyire jó teljesítményt tud nyújtani az esőben

„A sok gyakorlásnak köszönhető – amikor fiatalabb voltam, sokat mentem esőben” – mondta. „Sok órát töltöttem édesapámmal, aki szintén nagyon erős volt esőben, így mindig jó tippeket adott nekem.”

„De ez nemcsak arról szól, hogy hogyan vezetünk esőben, hanem a döntésekről is. Figyelni kell arra is, hogy mi történik körülöttünk, és természetesen az F1-es tapasztalat is fontos. Ha már 90 versenyen túlvagy, akkor már sokat tapasztaltál, és ez alapján jobb döntéseket is tudok hozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!