Verstappen vs. Ocon

Verstappen: Elb*sztam az első hat versenyt…

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Max Verstappen elismerte, csúnyán elrontotta a 2018-as idény első versenyeit, ezért változtatnia kellett egy kicsit hozzáállásán annak érdekében, hogy jobb versenyzővé váljon.

A Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Max Verstappen elismerte, csúnyán elrontotta a 2018-as idény első versenyeit, ezért változtatnia kellett egy kicsit hozzáállásán annak érdekében, hogy jobb versenyzővé váljon.

Verstappen a szezon első hat futamán számos incidensbe keveredett, Monacóban pedig – ahol a Red Bull igazán ütőképes volt – a 3. szabadedzésen falnak csapta autóját, így nem tudott részt venni az időmérőn sem. Csapattársa, Daniel Ricciardo végül a pole-ból indulva győzött azon a hétvégén.

Verstappen aztán összekapta magát, Ausztriában és Mexikóban nyerni tudott, és 7 további alkalommal dobogóra állhatott, így a szezonzáró előtt matematikai esélye van még a bajnoki bronzéremre.

„Idén az első hat versenyt gyakorlatilag elb*sztam” – vallotta be a holland versenyző „Utána már sokkal jobb munkát végeztünk.”

„Ez nem igazán változtat a versenyzéshez való hozzáállásomon. Ugyanaz az ember vagyok. Mindig rámegyek majd a kínálkozó lehetőségre, ezt Mexikóban is láthatta mindenki. Azért voltam ott, hogy győzzek, nem pedig azért, hogy második legyek.”

„Egyszerűen túlságosan akartam belül. Meg akartam próbálni, hajtani akartam érte még egy olyan csomaggal is, melyről tudtuk, hogy nem lehetséges. Néha apám azt mondja, „ha lassan megyek, akkor is elég gyors leszek”. Monaco után lett ilyen a hozzáállásom, és úgy tűnik, gyorsabbá váltam tőle, mint korábban, és nem követek el hibákat sem.”

Verstappen azt mondja, édesapja, a volt F1-es pilóta, Jos Verstappen sokat segített neki idén is.

„Ő az egyetlen, aki igazán ismer engem. Mindent megosztunk egymással, és szerintem jó dolog mindig reflektálni, az ember mindig képes a fejlődésre, bárki tud fejlődni. Mi épp ezt tettük.”

„Természetesen néhány kritikus helyzetben – mint amilyenben én is voltam az év elején – sokat beszélünk a dolgokról. Nem lenne helyes makacskodni és egyedül megoldani – ilyenkor mindig visszatérsz ahhoz az emberhez, aki a legjobban ismer téged.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek