Verstappen: Elég a kettős mércéből! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Elég a kettős mércéből!

HIRDETÉS

Max Verstappen szerint a 2017-es szezont megelőzően a Forma-1 elöljáróinak alaposan át kellene nézniük a szabálykönyvet, hogy elkerüljék a Mexikói Nagydíjon látottakhoz hasonló kérdéses szituációkat.


Max Verstappen szerint a 2017-es szezont megelőzően a Forma-1 elöljáróinak alaposan át kellene nézniük a szabálykönyvet, hogy elkerüljék a Mexikói Nagydíjon látottakhoz hasonló kérdéses szituációkat.

A Red Bull ifjú versenyzőjét a legutóbbi verseny után 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, miután a Sebastian Vettellel folytatott csata közben levágta az 1-es kanyart, pozícióját pedig nem adta át a németnek.

Érdekesség, hogy ugyanezen kihágás miatt Lewis Hamiltont nem büntették meg. Verstappen szerint nevetséges ez a helyzet, és végre abba kellene hagyni az F1 túlszabályozását.

„Az a baj ezekkel a szabályokkal, hogy túl bonyolultak – a nézőknek, de még a versenybíróknak is” – fogalmazott az ifjú holland.

„Ez teljesen nyilvánvalóvá vált a Mexikói Nagydíjon. Lewis Hamilton is átvágott a füvön az 1-es kanyarban, de büntetést nem kapott. Ez rendben van, de én ugyanezt csináltam a Sebastian Vettellel folytatott küzdelmem során, és engem 5 másodperccel megbüntettek, így elveszítettem a harmadik helyet.”

„Nevetséges ez a helyzet. Lewis és én is elrontottuk a féktávot ugyanabban a kanyarban. Ahogy ő, úgy én sem szereztem jogosulatlan előnyt, mert elsőként hajtottam be a kanyarba, és ugyanígy távoztam belőle. Hogy engem megbüntettek, Lewist pedig nem, jól mutatja, hogy kettős mércét alkalmaznak.”

Mivel már csak két verseny van hátra az idei szezonból, Verstappen szerint a téli időszak tökéletes lehet ahhoz, hogy a szabályalkotók átgondolják a helyzetet, és megtegyék a szükséges lépéseket.

„A jelenlegi idényből még két futam van hátra, szóval a telet talán a szabályok rendbetételére is lehetne használni. Nyilván szükség van a regulákra, és be is fogom tartani azokat, de csak akkor fair, ha mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak, és ugyanúgy alkalmazzák őket.”

Verstappen emellett említést tett arról is, egyetért azzal, hogy Sebastian Vettelt megbüntették Mexikóban, miután a Daniel Ricciardóval folytatott küzdelem során a Ferrari versenyzője bemozdult a féktávon.

Hirdetés

„Alapvetően arra számított, hogy egyszerűen odaadom neki a helyemet. De én nem terveztem. Nem adok ajándékot. A nagy frusztráció közepette pedig Sebastian becsukta a kaput Daniel Ricciardo előtt – pontosan azt csinálna, amit nemrég megtiltottak, és amit Verstappen-szabályként emlegetnek.”

„Szóval jó döntésnek érzem, hogy Sebastiant megbüntették ezért. Csak az a furcsa, hogy később vizsgálták meg a dolgot, így Daniel nem élvezhette ki a dobogót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!