Verstappen: Elképesztő, ami történt…

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Kiábrándítóan alakult a Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérő edzése Max Verstappen számára – a holland versenyző számára hamar véget értek a küzdelmek a kvalifikáción egy meglehetősen furcsa probléma miatt.

Kiábrándítóan alakult a Forma-1-es Amerikai Nagydíj időmérő edzése Max Verstappen számára – a holland versenyző számára hamar véget értek a küzdelmek a kvalifikáción egy meglehetősen furcsa probléma miatt.

Verstappen a Q1-ben hajtott rá az egyik kerékvetőre, melynek következtében autójának felfüggesztése megsérült – ráadásul olyan mértékben, hogy a holland nem is tudta folytatni a körözést.

Verstappen így a 15. helyen zárt szombaton, és természetesen csalódottan nyilatkozott a történtek után. A Red Bull versenyzője azt mondja, nem érti, hogy történt az incidens.

„Rámentem a külső kerékvetőre a 15-ös kanyarban, ami miatt eltört a felfüggesztés, így a kardántengelynek annyi volt, ami egy kicsit furcsa, mivel korábban mindig rámentem arra a kerékvetőre, hiszen lehetőség van így arra, hogy kicsit gyorsabbak legyünk” – mondta Verstappen.

„Abszolút a határokon belül volt minden, szóval nem volt semmi őrületes. Ahogy láthatták, mindenki más ezt csinálta. Ezért is vagyunk elképedve, hogy hogy is történhetett ez.”

„Azok a kerékvetők már vagy 2 éve ott vannak, szóval kicsit furcsa. És az időmérőn mindenki más használta őket, mégis a mi autónk sérült meg. Meg kell vizsgálnunk.”

Bár a Toro Rossók rajtbüntetése miatt Verstappen nyer két pozíciót a rajtrácson, nem kizárt, hogy a szombati incidensben autójának váltója is megsérült. Ha azt is ki kell cserélni, 5 rajthelyes büntetést kap.

„Ha valóban így lesz, akkor büntetést kapunk, és még hátrébbról indulunk, de sok mindenen nem változtat” – mondta az ifjú versenyző.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek