Verstappen: Én vagyok az új Vettel-projekt a Red Bullnál

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Nem különösebben érdeklik a rekordok, csak a világbajnoki cím – ezt nyilatkozta a minap a Red Bull titánja, Max Verstappen, akire az energiaital-gyárosok a következő „Vettelként” tekintenek.

Verstappen idén is Daniel Ricciardo csapattársaként vág neki a Forma-1-es küzdelmeknek, ám míg csapattársa szerződése az idei szezon végén lejár, a holland tehetség már tavaly hosszú évekre elkötelezte magát a Red Bullhoz.

Verstappen célja nem más, minthogy ő legyen a Red Bull új világbajnoka Sebastian Vettel után, és pontosan tudja, hogy Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója úgy is tekint rá, mint a következő sikertörténetre.

„Tudom, hogy Sebastiant nagyon foglalkoztatják a rekordok. Persze számomra is jól jönnének, de igazából a rekordok nekem nem jelentenek semmit, amennyiben világbajnok leszek. Ez a legfontosabb dolog számomra” – mondta Verstappenaz az Auto Bild Motorsportnak nyilatkozva, majd hozzátette, nagyon reméli, meg tudja hálálni Helmut Markónak és a Red Bullnak a bizalmat.

„Én vagyok az ő új projektje, akivel szeretné megismételni a Vettel-sztorit, és akivel bajnoki címeket nyerne. Büszke vagyok erre, és remélem, hogy összejön majd, és az egyik legfontosabb mérföldkő leszek a csapat történetében.”

Verstappent agresszív stílusa miatt rengeteget kritizálták az elmúlt években, a holland azonban azt mondja, mivel eddig nem volt sok vesztenivalója, több kockázatot vállalhatott. Egy bajnoki küzdelem viszont teljesen más hozzáállást igényel.

„Egy bajnoki küzdelem során természetesen kevesebb kockázatot vállalok, hiszen egy második hely közelebb visz a végső célhoz, mint egy kiesés. Egyszerűen más mentális hozzáállás szükségeltetik.”

„Tavaly mindenáron győzni szerettem volna, ha lehetőség kínálkozott rá. Mert semmi vesztenivalóm nem volt. Hiszem és remélem, hogy pontosan tudom, mit kell tennem ahhoz, hogy világbajnokká váljak, mert a gokartban és az alacsonyabb kategóriákban már megtanultam.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek